Радан Кънев: Решението за смяна на българския кандидат за генсек на ООН е правилно

ОFFNews 28 септември 2016 в 12:28 5052 2

"Решението за смяна на българския кандидат за генерален секретар на ООН е правилно", заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев, цитиран от пресцентъра на партията.

"ДСБ отдавна настоява за издигане на кандидат, който може да обедини около себе си страните от Източна Европа и целия ЕС. Кристалина Георгиева има потенциал да бъде такъв кандидат. Надявам се, че смяната не е твърде закъсняла, след година непоследователно и колебливо поведение на премиера и правителството", каза Кънев в Балчик.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов обяви, че еврокомисарят Кристалина Георгиева е новият кандидат на България за поста след като в серията предварителни гласувания досегашната ни издигната кандидатура Ирина Бокова не получи висока подкрепа. В последното гласуване Бокова се нареди на шесто място сред кандидатите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12530

2

синя сова

28.09 2016 в 13:33

Няма шанс!Но да видим,какво ще каже путин,как ще гласува Русия...На второ място-имало ли е до сега такъв прецедент,след толкова тайни гласувания,да смениш кандидата точно преди гласуването с цветните бюлетини.Ще ни наложат "вето"руснаците.И на трето място-какво да очакваме от гербарите,които са наследници на "бкп" добре маскирани като уж десни.Сега ще видим какъв бивш комунист ще ни предложат за "кандидат президент",а може да е ченге или бивш милиционер...ще видим ;)

14344

1

Nibble

28.09 2016 в 13:11

"Смяната" на една комунистка с друга е "много правилна".Дааааа!!! Защо не извадят биографията на Сталинка, ама с пълно описание на родителите и, че да мога да повърна по-леко, че нещо ми е тежко на стомаха. А пък имам и запек...... може да помогне!
 
X

Да помогнем на украинските деца!