Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Проф. Георгиев: Орешарски да дава оставка и да зареже цялата пасмина

OFFNews 16 юли 2014 в 15:48 4603 9

Снимка Булфото / Кирил Христов

Проф. Людмил Георгиев.

Една държава, в която всекидневно от сутрин до вечер ни занимават с герои като Пеевски и Бойко Борисов, това не е държава. Държава няма, държавата приключи. Няма елит, няма народ. Най-лошото е, че това не е представление, това е реалността.

Това заяви пред БНР преподавателят по политическа психология в СУ проф. Людмил Георгиев. Той е и бивш член на Централния съвет на ДПС.

Само се чудя на човек като Пламен Орешарски – защо не си хвърли оставката и да ги зареже цялата тази пасмина. Има нормални хора в този кабинет, повечето са нормални, повечето са специалисти, каза проф. Георгиев.

Изход има - обаче той зависи от народа. Идват 200 000 души в София и решават нещата, смята той.

Преди появата на лицето Бойко Методиев Борисов в изпълнителната власт на държавата имаше все пак някакъв театър. Но от 4-5 години насам, когато той започна да пребивава в измеренията на държавната власт, театърът се превърна в реалност. По най-железните правила на мутренското, на мафиотското, започна да функционира самата държава. Той трябваше да си има антипод и той се оказа Пеевски. Най-парадоксалното е, че изглежда, че тези двама днешни съвременни герои може би играят заедно, коментира той.

Според него "привидно има държава, но тя е държава, която вече не е на мафията, а самата тя е мафия. Това не е заговор, това е начин на мислене и поведение".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!