Президентът свали доверието си от шефа на КПКОНПИ

OFFNews 04 април 2019 в 13:15 5464 1

Президентът Румен Радев свали доверието си от председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, съобщават от президентството.

Това е станало в сряда, след като президентът е поканил неговия заместник да изнесе доклад на предстоящото заседание на КСНС.

Държавният глава свика Консултативен съвет по национална сигурност на тема корупцията по високите етажи на властта. Това е четвъртият КСНС, който Румен Радев свиква от встъпването си в длъжност. И вторият беше на тема корупция и мерки за противодействие на корупцията. Заседанието на КСНС ще се проведе в понеделник.

Същевременно тази сутрин стана ясно, че главният прокурор Сотир Цацаров е назначил проверки на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, на сина на директора на Националната следствена служба Борислав Сарафов и на съпругата на Лозан Панов - председател на Върховния касационен съд. Причината е публикации в медиите за придобити недвижими имоти, съобщават от прокуратурата.

Малко по-късно, без да казва имена, премиерът Борисов заяви, че всички замесени в имотния скандал трябва да "излязат в дълъг отпуск".

„Ние в ГЕРБ сме създали стандарт. Когато има такива скандали - дали е депутат, председател на парламентарна група, министър или заместник-министър - се подава оставка. Същото бих препоръчал на замесените в тези скандали сега. Понеже има и хора от съдебната система, а те не обичат да бъдат слагани под общ знаменател или са много чувствителни, а аршинът трябва да бъде еднакъв за всички, или да излязат в дълъг отпуск, докато различни от техните институции направят проверки. Това мога да кажа за замесените в тези скандали, и в КПКОНПИ, и във ВКС, и в следствието“, заяви Борисов. "Не споменавам имена, защото са много чувствителни".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

1

aviatora

04.04 2019 в 14:57



ЦВЪКИ МИНАВА КЪМ РОДНИ РИТУАЛИ

Цвъцко редовно закусваше във Вашингтон.
И понеже трапезата беше богата по американски-преяде.
Само че преяждането му се отрази много нездравословно.
Сега минава на гладна стачка.
Като мен преди няколко месеца.
Но, причините са други.
Цвъки тръгва по други ритуали. Те са свързани не с американски, а с български ритуали.
Българският ритуал се нарича панихида.
Но Цвъки няма да нагъва курбан, мезета, питиета и мезонети на ритуала.
Той ще лежи кротко по гръб в едно дървено ложе със скръстени ръце /за първи път, но и завинаги/ и няма да разбере, че около него хората ядат и пият за последен път с него.
Бог да го прости!
Ако може, разбира се.
И той не е всевластен.
Особено там, където е стъпал руският ботуш и американците те канят на закуска.