Предсрочни избори напролет, правителство на Реформаторите няма да има

OFFNews 20 декември 2016 в 13:41 7620 6

След два часа разговори ГЕРБ, Реформаторският блок и Патриотичният форнт не се разбраха да правят правителство и обявиха, че следващата стъпка е предсрочни парламентарни избори, които се очаква да са напролет.

"Има различия, по които не можем да стигнем до консенсус, искаме да се съобразим и с нагласите на обществото и от тази гледна точка не сме в състояние да продължаваме в 43-тото Народно събрание", обяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Благодарим на всички колеги и искаме да сме искрени и да кажем, че 43-ият парламент няма да е състояние да излъчи парламент - отиваме на избори", уточни той.

Съпредседателят на реформаторския блок Найден Зеленогорски каза, че са положени много усилия, имало е желание да се намери "златно сечение", но е очевидно, че това не се е получило.

От страна на третия коалиционен партньор – Патриотичния фронт - Валери Симеонов добави, че с опитите и разговорите да се състави правителство са показали, че не са страхливци. „Имаше колегиалност и добронамереност и от тук-нататък трите парламентарни групи пак ще са съмишленици и приятели.

А реформаторите ще върнат мандата на президента Росен Плевнелиев, след като не успяха да излъчат правителство.

Следващата стъпка е президентът, който по Конституция трябва да направи служебно правителство, но тъй като мандатът му изтича, такова може и да няма. На 22 януари президенския пост поема Румен Радев и кризата остава в негови ръце.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

7

Нострадамус

20.12 2016 в 19:24

Деформаторите са поредните УПОТРЕБЕНИ И ИЗХВЪРЛЕНИ от групировката ГЕРБ. В тоя формат те приключиха курса си !!!

12144

6

ketchup

20.12 2016 в 17:35

Добре щеше да е да има правителство за да се прокара поне закона за изборите. Настоящото предложение внесено от Слави и Мая Манолова е меко казано неадекватно. Според мен ПФ не са били склонни на компромис за увеличението не пенсиите. :)

12014

3

ognian123

20.12 2016 в 14:14

С правителство лошо,без правителство пак лошо,но е по—честно.ББ да си сърба каквото си е надробил .

29217

1

Лопе де Вега

20.12 2016 в 13:52

И за какви пари не се разбрахте? Или деформаторите искаха повече министри отколкото им се полага? Поне няма да се смеем на поредния ташак правителство. Напролет - айде задължително да избираме бойко за трети път. Жална ни майка!

Поздрав!
 
X

Подкастът на OFFNews