Quantcast

Правителството предлага началникът на ВМА да стане генерал-майор

OFFNews Последна промяна на 24 април 2019 в 15:16 2926 0

Снимка ВМА

Министерският предложи на президента Румен Радев да издаде указ, с който началникът на Военномедицинска академия (ВМА) Венцислав Мутафчийски да бъде удостоен с висшето офицерско звание "генерал-майор". Сега шефът на ВМА е бригаден генерал. Искането на МС е новото звание да бъде присъдено на 6 май.

Рокади на върха в армията предлага още правителството на президента с други решения от днешното си заседание.

То предлага на Румен Радев да издаде указ за освобождаването на вицеадмирал Георги Фиданов от длъжността „Военен представител на началника на отбраната във Военния комитет на НАТО и във Военния комитет на Европейския съюз“ и от военна служба, считано oт 23.06.2019 г., поради навършване на пределната възраст за притежаваното военно звание. На негово място МС номинира контраадмирал Митко Петев и предлага удостояването му с с висше офицерско звание „вицеадмирал”.

МС иска още освобождаването на контраадмирал Кирил Михайлов от длъжността „Национален военен представител в Националното военно представителство в Съюзното командване по операциите в Монс, Белгия“ и назначен на длъжността „Командир на Военноморските сили”, считано от 23.06.2019 година.

Кабинетът предлага на президента също да издаде указ, с който да освободи бригаден генерал Пламен Йорданов от длъжността „Командир на 61-ва механизирана бригада”, считано от 01.06.2019 година, във връзка с назначаването му на длъжност в многонационалната дивизия „Югоизток” в Букурещ, Румъния.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !