Quantcast

Плевнелиев свиква КСНС за Украйна

OFFNews Последна промяна на 24 март 2014 в 07:22 1700 2

Росен Плевнелиев

Снимка БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев свиква днес извънреден Консултативен съвет за националната сигурност във връзка с кризата в Украйна.

Заседанието започва в 10 ч., а темата е “Рискове пред България, свързани с развитието на кризата в Украйна”.

На заседанието на КСНС доклади ще изнесат министър-председателят Пламен Орешарски, директорът на Националната разузнавателна служба бригаден генерал Драгомир Димитров и директорът на Служба „Военна информация“ Веселин Иванов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.03 2014 в 09:44

Президентът Росен Плевнелиев произведе поредния си невъобразим гаф, пише в. Монитор”. По време на лекцията му пред Дипломатическата академия във Виена той предупреди, че Русия може да окупира България подобно на Крим: „Русия се проявява агресивно националистически както към Украйна, така и към страни от Югоизточна Европа, включително към България. Какъв е следният сценарий? В нашата страна имаме руско малцинство. Възможно ли е да организират протест и да се обадят на Русия, тя да прати свои хора и да се случи същото като в Крим?

Ако това се случи, как ще постъпят българските социалисти и тези политици, които сега заявяват, че никога няма да се обърнат срещу Русия. В Украйна е създаден руски модел на управление в който доминират олигархията, корупцията и контролираните медии. В 17 страни “Газпром” пазарува медии на килограм. Чрез купените от Русия медии населението в Украйна бе манипулирано и дълго живееше във виртуална действителност. Наясно съм какво точно се е случи в Крим – властите в Москва изпратиха там войска и окупирали полуострова.

Имаме по-голям проблем и той е, че за пръв път след Втората световна война не знаем какво може да направи Русия. За съжаление властите в Москва вече не са надежден партньор. Те не държат на подписа, положен под държавни споразумения. За мен Крим е Украйна, а не Русия. А Украйна е Европа. В България руски туристи купуват апартаменти по морето. Ако утре те се обадят в Кремъл и поискат да бъдат изпратени войски“.ЦАЦАРОООООООВ !!!
НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС

Чл. 98. (1) Който подбужда чужда държава или обществена група в чужбина към война или друго враждебно действие против Републиката, се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години.
(2) Същото наказание се налага и на онзи, който извърши действие с цел да предизвика война или друго враждебно действие против Републиката.

24.03 2014 в 08:02

В интервюто си пред Би Би Си в предаването “HARDtalk” с водеща Зейнаб Бадауи, българският президент Росен Плевнелиев натърти, че е от ГЕРБ и дори обяснява абревиатурата на ГЕРБ. Президентът, който би трябвало да спазва поне видимо и фалшиво някаква независимост като държавен глава, като президент „на всички българи”, какъвто обеща да бъде, ухилено заяви, че е президент на ГЕРБ.

3,09 минута: „Водеща: Вие сте от ГЕРБ?

Плевнелиев: Да, абревиатура, която означава Граждани за европейско развитие на България.”

Този човек вместо да свиква Консултативен съвет по национална сигурност, е крайно време някой да го извади от президентската институция като заплаха за националната сигурност, след като всяка негова поява където и да е води до безумни гафове и безумия.