Плевнелиев: Пеевски си връща на всички, които го хулиха денонощно

"Работата на нашите служби е доста спорна. И аз искам оставката на председателя на ДАНС Пламен Тончев след всичко, което е направил"

OFFNews 25 септември 2023 в 09:12 6210 2

Росен Плевнелиев

Снимка БГНЕС

Росен Плевнелиев

„Делян Пеевски си връща на всички, които го хулиха денонощно, като завзе ролята на говорител на ДПС. Това е негово право“, коментира президентът Росен Плевнелиев (2012-2017), в предаването „Тази сутрин“ във връзка с реформите в службите.

„В този момент ДПС трябва да бъдат необходимият партньор. Докато променят тези тежки реформи, които имат да се правят, които се свързани с историческата цел България да влезе в еврозоната и в Шенген, ДПС ще имат право да говорят по която си искат тема“, каза той.

Според него реформата в службите е належаща. "Съжалявам много, че няма единство между проевропейските партии, които поприкрепят кабинета Денков-Габриел. Правил съм такава реформа, постигал съм пълен консенсус. Сигурен съм, че той е възможен. Самият аз ще упражнявам натиск с всички възможно канали“, каза Плевнелиев.

Той коментира шпионския скандал около Руската църква. 

„Работата на нашите служби е доста спорна. И аз искам оставката на председателя на ДАНС Пламен Тончев след всичко, което е направил. Мотивите ми са политизация на работата на тази институция и недостатъчна ефективност“, каза Плевнелиев.

Според него нашите служби за научили за руските шпиони в църквата от македонските, където първо гръмна шпионският скандал. Плевнелиев разкритивкува и БПЦ за мълчанието ѝ по темата.

„Радев вече е ясен. Основният фактор да го има това правителство е Румен Радев. Знаейки на какво е способен той, мисля, че ще е трудно на лидерите от евроатлантическите партии да бутнат това правителство. Бъдещето на децата ни ще бъде защитено, когато влезем в Еврозоната и Шенген“, посочи той.

Всеки, който се заиграе с Радев, като ретроградна сила, обслужваща руския политически интерес, да бутне това правителство, ще плати много тежка политическа цена“, категоричен бе Плевнелиев.

„Аз смятам, че България ще влезе в еврозоната с това правителство. Нека не го пропускаме“, заяви Плевнелиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

2

6екеr4о

25.09 2023 в 12:34

Президент Плевнелиев с право/без право отнесе много критики и открити подигравки, но той нито на милиметър не отстъпи от позициите си срещу руССия и режима на Путлер, респект!

5827

1

pisnamiotmutri

25.09 2023 в 09:42

Още един десен комунист с мнение
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика