Плевнелиев: Готви се нов Берлински конгрес за Украйна

OFFNews Последна промяна на 16 април 2014 в 14:52 3341 7

Росен Плевнелиев

Снимка БГНЕС

„Нима днес не се готви нов Берлински конгрес за Украйна“. С тези думи президентът Росен Плевнелиев коментира пред студенти и преподаватели в СУ политическата криза в Киев.

Според държавния глава Русия не спазва международното право, с което връща целия свят в „мащабите на политическото мислене от 19 век“.

Президентът е категоричен, че развръзката в Украйна трябва да се реши от самите украинци.

„Кой ще реши съдбата на Украйна – народът чрез демократични избори за президент и референдум или велики ядрени сили, които ще си играят на влияние и периферии. Всички ние вярвахме, че държавните граници не могат да се променят толкова лесно в 21 век. Много е страшно, когато една велика сила не спазва международното право“, коментира Росен Плевнелиев.

По-рано днес в парламента държавният глава разкритикува начина, по който „великите сили“ се опитват да се месят в съдбата на Киев.

„Държавите от ЕС трябва решително и категорично да посочат, че няма да се връщаме обратно към политики от 19 век, когато големи държави и велики сили си позволяваха да разделят, да обявяват някого за периферия. Това се предлага днес от Кремъл – големите да седнат и да се разберат как да бъде произведена една Украйна, която е периферия, която да бъде разделена, която да бъде окупирана“, каза в кулоарите на парламента президентът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.04 2014 в 16:29

Евреи не только калечат людей физически и духовно (в качестве капиталистов и собственников – путем нещадной эксплуатации), но и разрушают их через кровь, целенаправленно плодя гибридов. Все больше евреев проскальзывает в семьи сильных мира сего, подсовывая им еврейских жен. Результатом явилось то, что за короткое время именно руководящий слой общества стал абсолютно чужд своему собственному народу.
Евреите са гнусна раса ,чума и паразиты ,заслужават изтребление ,същата присъда за тези човеци които водят еврейски образ на живот

16.04 2014 в 16:20

С това ще го запомня Плевнелиев, че винаги ръси глупости и че нищо съществено за толкова време не направи.

16.04 2014 в 16:12

Леви,подготовката за анекс на Крим,е подготвяна от 2007г!!!От 3-4г са внедрявани агенти на ГРУ,със ясната идея за дестабилизация,а в последствие и разпарчетосване на Украйна!Ако не знаеш да ти кажа,че от 2 г насам,руснаците правят всякакви врътки със мита и тем подобни,само и само да спъват украинския износ за Русия!И за капак,ги натискаше да влезнат в таможения съюз,който е крайно неизгоден за украинците!Казваш,Янукович бил съгласен на избори?Ха-ха,да в края на мандата си.А дотогава,и държавата нямаше да я има!!Остави хазната абсолютно празна!Между другото,понеже си евреин,сигурно ще ти стане приятно да узнаеш,че в така наречената Донецка република,вече привикват евреите,на прописка...взимат им всички данни!!Вероизповедание,данни от паспорт и имущество,автомобили и тн.!Ако откажат,им се конфискува имуществото!Честито на евреите,благодарение на амер,...опс руснаците!

16.04 2014 в 15:45

Леви, повтаряш буквално тезата на президента, с едно изключение - само добавяш, че президента е инфантилен. Това, ако не е глупост на квадрат...

16.04 2014 в 15:40

Плевнелиев е характерен с това ,че в момента ,в който си отвори устата започва да говори дивотии.

16.04 2014 в 15:39

Всичко ще се разреши чрез избори, прав е тук Плевнелиев, въпросът е обаче за какво му е на Плевнелиев, който нито е политолог, нито социолог, нито политик, да прави геополитически и социално-икономическа дискция на Украйна, чиито процеси като държава не познава. и тази му неприязъм към Русия по-малко трябва да лъсва

16.04 2014 в 15:31

Поредната инфантилна глупост на президента, всъщност на новите му съветници: "„Кой ще реши съдбата на Украйна – народът чрез демократични избори за президент..." То избори си имаше, избраха си Янукович, ама нали тъкмо против избраните беше цялата революция? Сега ли се сети президентчето? След като измъкнаха от Янукович решение за нови избори, защо не си изчакаха, мъничко беше? Нито Крим щяха да им вземат, нито щеше да има гражданска война. Ама не, сърце юнашко (разбирай САЩ и ЕС) не трае, нарушава веднага споразуменията. Сега сърбаме всички кашата. Поне обаче да не приказваме глупости, на конвейер.