Пеевски към ''Възраждане'': Мишоци продажни! (видео)

OFFNews 19 януари 2024 в 12:17 4406 2

Снимка Стопкадър/ Народно събрание

Делян Пеевски по време на скандалчето с Костадин Костадинов

Пореден скандал между ДПС и "Възраждане" се разрази в пленарна зала днес, по време на дебатите за избор на конституционни съдии.

Разпрата започна от изказване на председателя на ПГ на ИТН Тошко Йорданов, който упрекна ПП-ДБ, че дължат политическата си кариера на Делян Пеевски. По думите му клетвите за санитарен кордон, който да спре пътя на Пеевски до властта отпреди три години, са били лъжа, тъй като днес те са му коалиционен партньор. Според него така "некоалицията" изпира санкционирания по глобалния закон за корупция "Магнитски" депутат.

Йорданов се възмути още, че председателят на парламента Росен Желязков не налага наказания на Пеевски, който все подвиквал. По думите му обаче това се дължало на страх, защото Пеевски му бил началник.

След тези му думи Пеевски подвиква, че това е "перверзно" и призовава Йорданов да слезе от трибуната, като му махаше, за да седне на мястото си. На записа се чуват и думите "Айде, марш!"

Реакция последва от лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов, който го пита къде се намира и го призовава да се държи нормално.

На свой ред Пеевски също започва да подвиква. 

- Я млъкни малко. Знам всичко за тебе - вика Пеевски.

- Какво знаеш? Кажи какво знаеш? - отвръща му Костадинов.

- Мишоци продажни. Айде марш! - отвръща Пеевски.

Това е поредният спор между ДПС и "Възраждане" в пленарната зала. През декември двете формации отново влязоха в сблъсък, като главно действащо лице бе отново Пеевски. Тогава поводът бе опитът на "Възраждане" да спре микрофоните в зала, а Йордан Цонев и Пеевски отидоха да бранят кабелите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки