От Локхийд увериха президента, че работят усилено за производството на българските F-16

OFFNews 04 юли 2022 в 18:55 4899 20

самолети

Снимка Администрация на президента

Радев получи уверение.

Представителите на „Локхийд Мартин“ са уверили президента Румен Радев, че компанията работи усилено за възстановяване на линията на производство след трудностите, предизвикани от пандемията.

Те са изразиха и готовността си да подкрепят българските Военновъздушни сили с експертиза за изграждане на необходимото наземно оборудване и за поддръжката на изтребителите F-16, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Румен Радев призова за решения, които да не допуснат България да загуби отбранителни способности след изтичането на летателните ресурси на изтребителите МиГ-29, предвид обявеното забавяне на доставката на закупените от страната ни изтребители F-16 Block 70. 

"България има амбицията процесът на модернизация на Въоръжените сили да не се свежда само до закупуване на отбранителна техника и оборудване, а да води до трансфер на технологии, който да стимулира българската отбранителна наука и индустрия", каза още президентът. Той подчерта, че индустриалното сътрудничество и обменът на технологии стимулират производства с висока добавена стойност и създават перспективи за дългосрочно и устойчиво партньорство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

19

alfakentavur

05.07 2022 в 14:30

Хаха, ICF-чето, което "боравило само с факти" след като го баннаха се прави пак на руско букварче.
Ти не можеш корицата на книгата да отриеш, камо ли да разказваш каквото и да е за чиято и да е история.
Хайде бягай да си завреш езичето в Д-то на Путлер, Лавров и най-вече Мутрафонова. Тя затова не напускала България - щял да й липсва твоя език. Най-много го обичала там, когато дефекира :D

2550

17

alfakentavur

05.07 2022 в 11:33

Рашисткото путлерско тролче колко е задръстено и нискоинтелигентно.
Според него всяка държава трябва да си има собствено производство на всякакви стоки - иначе е много зле.
Хахахахахаха.
Както ви го разказа Суворов - ватенките от СССР като отишли в Швейцария били много потиснати от това, че там няма нито природни ресурси, нито големи прозиводства, а са една от най-богатите и с най-висок жизнен стандарт държави в света.
Не са имали тролчета на заплата от жълти копейки, за да им обяснят че след като не си произвеждат всичко сами, значи са зле.

2550

14

alfakentavur

05.07 2022 в 00:07

Пак бягаш от въпросите, рашистко мекеренце, продаващо д*пенце и родина за копейки.
Казах ИЗТОЧНОЕВРОПЕЙЦИ, а не БЪЛГАРИ. Това включва много други държави, включително "любимата" ти Путлерландия. Десетки милиони руснаци емигрираха на Запад. Колко емигрираха от Запад в СССР2? Няколко, които бягат от закона и от данъци.
Промишлиността и селското ни стопанство като бяха планови какво стана? Милиарди външен дълг и срив при пазарни условия. А които имаха мозък и бизнес умения се задържаха и успяха и продължават да успяват. Новина от днес, вече вчера - Либхер иневстира милиони евро в още един завод в България. Още един!
Примери подобни колкото искаш.
А ЗАЩО ЛЮБИМАТА ТИ ПУТЛЕРЛАНДИЯ ИМА СРИВ В ПРОИЗВОДСТВОТ СЛЕД КАТО ЗАПАДЪТ СПРЯ ДА Й ДОСТАВЯ ХАЙ-ТЕК КОМПОНЕНТИ?

2550

12

alfakentavur

04.07 2022 в 23:24

Явно всеки въпрос трябва по 2 пъти да ти се задава и пак не успяваш да вържеш и половин мисъл.
Да си чувал за Изтичане на мозъци? Другия термин за емигриране на източноевропейци на Запад. Програмисти, инженери, лекари, учени и т.н. Те съставляват голям процент от емигриралите на Запад. А познай от милиони голям процент какво число е. Но сигурно ще трябва и за това 2 пъти да те питам.
Жалко мекере продаващо си з*дника за копейки :)