НСО уволни двама и наказа четирима служители заради екшъна на Росенец

OFFNews 10 август 2020 в 17:15 5376 3

Избутването на Христо Иванов от НСО до Росенец

Шестима служители на НСО са санкционирани дисциплинарно за пропуски при изпълнение на служебните им задължения, съобщиха от службата.

Пропуските са направени при изпълнение на служебните им задължения на 7 юли 2020 г. в района на парк „Росенец“, Област Бургас. Служебната проверка на действията на служителите бе разпоредена със заповед на Началника на НСО от 9 юли 2020 г. и бе извършена и приключена в разпоредения едномесечен срок.

За допуснати дисциплинарни нарушения, включително и поведение, което уронва престижа на Службата, с дисциплинарно наказание „уволнение“ са наказани двама служители на НСО.

Двама служители на ръководни длъжности са наказани с дисциплинарно наказание „предупреждение за понижаване в звание“ .

Двама служители на по-ниски длъжности са наказани с дисциплинарно наказание „мъмрене“ за нарушение на изискванията на чл. 28 от Закона за НСО.

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов стигна по вода до брега край сградата, известна като морския сарай на Доган до нефтеното пристанище Росенец на 7 юли. Здрави момчета обаче го посрещнаха крайно негостоприемно.Иванов и спътниците му успяха да забият българския трибагреник на брега, но след това бяха изблъскани в морето, тъй като според въоръжените охранители се намирали на частна собственост.

Иванов се опита безуспешно да им обясни, че бреговата ивица е изключителна държавна собственост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3040

3

Любомир Димитров

10.08 2020 в 19:15

Нещо по въпроса от Боко ?

НСО, което е под ръководството на президента уволни двама от виновните за случая в Росенец, а Боко назначи шефа на Национална полиция, пряко отговорен за побоя на протестиращите пред МС, за министър !!!

6239

2

Izoblechitel

10.08 2020 в 17:54

Ето резултата, откато Радев се зае сьс службата.

Мутрите вьн!

15614

1

OTBPAT

10.08 2020 в 17:36

на уволнените дали ще им вземат и разрешителното за "късо" оръжие? Щото така би имало смисъл...