Quantcast

Новият здравен министър: Няма да има вицове по време на министерстването ми

OFFNews Последна промяна на 06 август 2014 в 13:28 5117 4

Мирослав Ненков

Няма да има вицове по време на министерстването ми. Това заяви служебният здравен министър д-р Мирослав Ненков при приемането на поста от досегашния здравен министър Таня Андреева.

Нашата основна задача ще бъде да не предизвикаме сътресения в системата. Естествено, Спешната помощ е приоритет, посочи Ненков.

Нямам някакъв голям план. Надявам се всичко да мине добре, допълни той.

Мирослав Ненков обясни, че няма как да каже с какво ще започне министерстването си, тъй като все още не знае какво е състоянието на системата.

Новият здравен министър ще назначи двама нови зам.-министри на здравеопазването. Единият от тях е вече избран – Лидия Нейчева, която заемаше поста зам.-министър в предишното служебно правителство. Нейчева ще поеме ресор „Лекарствена политика“.

Водят се преговори и с още един човек за зам.-министър на здравеопазването, но служебният здравен министър отказа да съобщи неговото име.

Тръгвам си с усмивка и с надеждата, че има шанс за българското здравеопазване, независимо от всички прокоби, които се изговарят, заяви досегашният здравен министър Таня Андреева.

По думите на Андреева „нещата в здравеопазването не са толкова тежки“.

Разбира се, че има нужда от промени, реформи и най-вече от преструктуриране. След изграждането на стабилна Спешна помощ, стабилна болнична помощ и за връщане на неща, които са много важни като профилактиката и последващото наблюдение, защото нашето здравеопазване е превърнато в здравеопазване на болничната помощ и затова е толкова натоварена, коментира Андреева.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.08 2014 в 14:37

Само на мен ли ми се струва че е подострен като шапкар -> Хунтата напредва, майтап бе Уйли то за военен преврат се иска яки топки на офицери, а не мек пожарникарски маркуч.

06.08 2014 в 13:50

Брей?...
Какво ли е ползвал предните 2 месеца като служебен министър тогава? Коридора или стълбището?

06.08 2014 в 13:48

Поне ще използва "кенефа", което е успех. Не като бившата госпожа, която кендзаше на всяко възможно място и по всяко време

06.08 2014 в 13:42

Както прочетохме, важното е да научи тоя път де е кенефа. Видно от изказванията му, това е първото нещо, което щял да направи.
Простата не го оставя на мира....