Нинова отиде в Кинтекс, а там я уверили, че не работят по договори за Украйна

Ангел Марковски 28 април 2022 в 12:44 1747 2

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова и изпълнителният директор на ДКК Смиляна Нитова изненадващо посетиха държавната компания „Кинтекс“ ЕАД, според еднакво съобщение от Министерството на икономиката и пресцентъра на БСП. Същото съобщение, но написано от първи лице, публикува Нинова във фейсбук профила си. 

Нинова и Нитова се срещнали с всички директори на дирекции и отдели в дружеството. Министър Нинова ги уверила, че единствената цел на ДКК и Министерството на икономиката и индустрията е държавното дружество да се управлява прозрачно, да се прекратят злоупотребите и източването. "Работете спокойно, винаги може да разчитате на подкрепа", заявила Нинова.

Ръководният състав пък я уверил, че не работят по договори за Украйна и Русия. Твърдението на досегашния изпълнителен директор, че има договор за 40 млн. евро и че това е причината да бъде освободен, било опровергано от присъстващите. Те благодарили на Нинова, че е единственият министър, който е посетил компанията и изслушал тяхното мнение, твърди нейният пресцентър. Кинтекс е държавна компания, която се занимава с търговия на оръжие. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

2

Mateevk

28.04 2022 в 14:03

На всенароден труд, но не и за Украйна!

10298

1

AntiZ

28.04 2022 в 13:40

"изнасяме за 70 държави но не и за Украйна!" Хахаха! Този който е измислил схемата, заслужава нобелова награда за мир.