Нинова: Най-лошото е да свикнем с ненормалното

На 3% сме в Шенген, на 97% - не сме, каза лидерът на БСП в началото на новата сесия

Ружа Райчева 11 януари 2024 в 10:29 778 2

Корнелия Нинова

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Корнелия Нинова

Най-лошото е, че всичко, което правите, е ненормално, но започва да става норма. Не приемайте свестните у нас да се считат за луди. Антиевропеец, путинист, русофил - това са маски. През 2024 г. "сглобката" трябва да бъде разградена. 

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларацията в началото на новата парламентарна сесия.

"Свестните у нас считат за луди" е цитат от стихотворението на революционера Христо Ботев "Борба".

Нинова направи и препратка към думи на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който преди дни каза, че т.нар. "сглобка" е "висш пилотаж в политиката". "Аз го наричам висш пилотаж в задкулисието и корупцията. Най-лошото е да свикнем с ненормалното", коментира Нинова. 

Тя се обърна към управляващото мнозинство и им каза, че са унижили България и народа с приемането ни само по въздух и вода в Шенген.

"На 3% сме в Шенген, на 97% не сме. Хайде да си кажем истината: вие унижихте България и народа, като се съгласихте да приемете Шенген само по въздух и вода. Така потвърдихте, че България е втора ръка", заяви Нинова. 

Според нея така са били предадени многогодишните усилия на много хора, партии и държавници. 

Нинова заяви, че нея целта на министъра на отбрана Тодор Тагарев е да вкара България в "някаква война", която и да е.

"Някой ще трябва да отговаря за цената на водата. Какво е това нещо? Десетки пъти ли се вдигнаха доходите на хората, за да е оправдана тази цена", възмути се Нинова по повод на растящите сметки. 

Лидерът на БСП каза още, че единствено са останали да се борят с "модела Борисов", който е "злото на България". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

788

3

jorj

11.01 2024 в 12:22

Много си права ма како! Не е нормално това да ти окупират държавата, да избият цвета на нацията, след това да я направят концлагер, да променят чипа на голяма част от нацията, та да те мисли теб и твоята терористична организация за нещо нормално, да разделят народа ни но две и какви мизерии още ли не! Да това не е нормално и трябва до го отхвърлим веднага, а теб и терористичната ти партия и подобни въZродени ракови образувания да си изреждат и изхвърлят на бунището на историята!!!!!

345

2

Джендо Джедев

11.01 2024 в 12:11

Ако другарката Нинова се докопа до властта, ще сме на 97% в БРИКС и 3% извън него. А и цената на нищо няма да се увеличава. Ще се увеличават само заплатите. :D
 
X

Да помогнем на украинските деца!