Нинова: Кирил Петков поиска среща с депутатите на БСП, ще видим кого ще предложи за премиер

OFFNews 30 юни 2022 в 08:33 4196 0

Корнелия Нинова

Снимка БГНЕС/архив

Решение за изгонване на 70 руски дипломати и служители не е взимано от Министерски съвет, каза Нинова.

Кирил Петков поиска снощи среща парламентарната група на БСП, днес ще има такава среща в НС. Ще изчакаме да видим кого ще предложат за премиер и тогава ще решаваме за подкрепа. 

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по Нова тв. Обадих се на Кирил Петков да го предупредя веднага след решението на парламентарната ни група, че напускаме преговорите за ново правителство в това НС и ще се върнем, ако той не е кандидат за премиер, преди да се изправя пред медиите, уточни лидерът на БСП. Казах му, смятам, че е редно да го научиш от мен, а не, както правиш ти, да го научаваме от медиите, допълни тя.

Този уж доклад на ДАНС, три ли са, не знам колко са, не сме ги виждали. Представител на министерството на икономиката няма на Съвета по сигурността. Министърът на външните работи Теодора Генчовска поднесе информация за едно заседание на правителството - след началото на войната, но говори за реципрочност на руските дипломати у нас. 

Решение за изгонване на 70 руски дипломати и служители не е взимано от Министерски съвет, каза още Нинова. Никой нямаше информация за конкретен човек - този е направил това и това, вреди на националния интерес - да си ходи тогава, каза още тя. 

Двама души от президентството са присъствали на Съвета по сигурност, не е вярно това, което каза президентът Радев, че не е имал информация, подчерта Нинова. 

Тя коментира и декларацията на 17 социалисти, озаглавена "Предеталеството Нинова". Те работеха за Продължаваме промяната, а сега обвиняват БСП, че е в правителство с ПП, каза Нинова.  

Имахме идея на Национален съвет да предложим България да бъде място, където да се търси дипломатическо решение на конфликта с Украйна, заяви в отговор на въпрос Корнелия Нинова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови