Николай Денков: Говорих с Мария Габриел. Надявам се до дни да влезем в работен диалог

Според кандидата на ПП-ДБ за премиер не е обсъждан вариант Габриел да заеме поста първа

OFFNews 28 май 2023 в 18:14 4922 2

Денков

Снимка БГНЕС

Николай Денков

Номинираният за премиер от "Продължаваме промяната-Демократична България" Николай Денков обяви пред БНТ, че е говорил с Мария Габриел и се надява буквално "утре-вдругиден да влезем в работен диалог". 

"Размразяването на преговорите е възможно, след като се чуят условията на ГЕРБ, като те предлагат да се деполитизира кабинетът. Ще обсъдим и този вариант", обясни той.

Денков съобщи още, че не е обсъждан вариант Мария Габриел първа да заеме премиерския пост.

"Причината е, че следващите седмици следва да бъдат приети доста важни и сериозни закони. Видяхме какво стана с варианта на НПК, осакатен в правната комисия. Намесихме се категорично, казахме, че е неприемливо и след това в пленарната зала беше възстановена оригиналната версия", изтъкна Денков.

Според него тепърва ще има опити да се попречи на приемането на законите, а правителството ще бъде както гарант, така и заложник на законодателната програма.

По повод думите на Асен Василев от заседанието на ПП за уволненията в администрацията и службите Николай Денков посочи следното:

"И г-н Василев, и аз сме били министри. Никой от нас не си е позволил да прави нещо извън закона. Това беше едно емоционално изказване в полунощ, след много напрежение. Винаги сме спазвали законите, така ще бъде и сега. Аз ще бъда гарант, че няма да се случват незаконни действия".

Никъде и по никакъв начин не са обсъждани уволнения на учители и директори, каза още Денков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

2

PaulPierce

28.05 2023 в 19:46

Другият вариант пред Габриел е да се върне в Брюксел безработна и оставила страната в ръцете на Радев и Путин. Съответно, ЕНП ще зачекнат Боко с дебелия флумастер за идиотизъм.

2550

1

alfakentavur

28.05 2023 в 19:04

Вече е повече от ясно, че Резидентът Радев и тези, които му дърпат конците, са готови на всичко само и само да няма редовно правителство.
Ето ви още една много сериозна причина да направите редовно правителство.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки