Нено Димов: Проектът на Христо Иванов и Радан Кънев не е десен, а ляв

OFFNews 29 декември 2016 в 09:33 12381 7

Снимка БГНЕС

Политическият проект на бившия правосъден министър Христо Иванов Да, България, който се изгражда заедно с ДСБ на Радан Кънев по своята същност не е десен, а ляво-либерален. Това заяви в тв предаването "Часът на Милен Цветков" Нено Димов от Института за дясна политика. 

"През 2001 г. започна процес на деидеологизация на политическия живот в България, който получи венеца си с избора на ген. Румен Радев за президент. Видяхте, че на втория тур за него на практика гласуваха всякакви възрастови, политически и етнически групи. Ако имаме нещо избрано тотално неидеологически, то това е президентът Радев. Сега сме в края на периода на деидеологизация на българската политика, след който ще започне обратният процес - на реидеологизация, но в едни нови разломи, които не са по плоскостта комунизъм-антикомунизъм", каза Димов.

Според него в БСП има консервативно и либерално крило, които е въпрос на време да се разцепят и да поемат по различни пътища.

"Двата лакмуса, които показват новия процеса на реидеологизация са от една страна Патриотичният фронт, който удвои резултата си в рамките на президентската кампания. Вторият е Да, България, която се сформира с ДСБ. Те ще вървят към ляво-либерален проект. Това не е нова десница, а ляво-либералнен модел. При тях ще отидат зелени, те ще бъдат толерантни, политически коректни", добави Димов.

Сходна позиция изрази и бившия ни посланик в Москва Илиян Василев, който също гостува в тв предаването. Според него в момента сме свидетели на умора от модела на управление, който е у нас от 2009 г.

"Това управление не отговаря на потребностите на общественото развитие. Хората искат благоденствие, по-добър живот, базисни неща, които не получават. Оттук насетне идеологемите ляво-дясно ще бъдат смъкнати до това, което се разпознава като реформа, тоест промяна на сегашното състояние. Когато говорят за някой, който е антисистемен, в 90% от случаите става дума за предизборна техника за спечелване на протестен вот, а не действителна промяна", подчерта Василев.

Според него популистките проекти като на тв водещия Слави могат да оберат протестният вот, но проблемът на всички нас е, че те не могат да реализират нови политики и да променят управлението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17898

6

кикимора

29.12 2016 в 11:27

И ние имахме съмнения че Кънев е ляв ама чак пък толкова..

14469

5

случайно прочетох

29.12 2016 в 11:15

Изобщо не ме интересува етикетът какъв е.Дали проектът е ляв или десен няма значение.Важното е, че го има и ще го подкрепя.

13056

4

Какавидков

29.12 2016 в 11:15

Раданството е детската болест на костовизъма.

12291

2

Георгиев

29.12 2016 в 10:42

Абсолютно неизвестен "авторитет" от абсолютно неизвестен "институт". Наред с "института за модерна политика" - поредните финансирани от Русия организацийки.

14344

1

Nibble

29.12 2016 в 09:59

Е и ..... ??? Кух десен индивид от кух десен "институт" .... сякаш е открил топлата вода. Гоооляма работа е свършил в "института"...То няма един читав "десен" проект до сега .... те па имали и "институт". Ползата от него е съизмерима с ползата от хлебарките в кухнята....