НДСВ зове Каролев и Качакова да напуснат партията

OFFNews 08 юли 2014 в 21:05 6935 7

Призоваваме хора като Владимир Каролев и Любка Качакова, които в публичното пространство са се отказали от НДСВ, да формализират това си намерение писмено и да си подадат заявления за напускане на партията.

Това обяви ръководството на жълтата партия в прессъобщение, озаглавено НДСВ се чисти от "вредители".

В последно време някои от известните членове на НДСВ започнаха да говорят отново за закриване на партията. Тази идея се появява периодично, след като НДСВ вече не е парламентарно представена. Кукловодите на тези хора очевидно са се изнервили, че НДСВ се обновява и затова са активирали „вредителите отвътре”, пише в прессъобщението.

В него се уточнява също така, че "Качакова дори не е избрана пряко за общински съветник в София от НДСВ, а е в Общинския съвет на отстъпеното й от Каролев място. Нея, очевидно, я устройва да е общински съветник от името на партията, но не и да работи за имиджа на НДСВ. Затова нека отстъпи това място, ако има доблест и почтеност."

Времето за мрънкане, спотайване и рушене отвътре свърши. Затова призоваваме всички, които си кротуват като членове на партията, а работят за други политически проекти или се пласират другаде в качеството си на експерти, прочули се като такива в друго време, когато НДСВ беше в управлението, нека имат доблестта да освободят партията от присъствието си, посочва ръководството на партията. 

В съобщението пише още: "Верните партийни членове трябва бързо да се адаптират към реформиращата се партия „Национално Движение за Стабилност и Възход” и да оставят емоционалните си обвързаности в миналото. Политическа партия НДСВ цени хората, верни на идеята за създаването й. А „внедрените” да следят и разрушават отвътре, в годините се издадоха сами и захраниха с присъствието си други политически проекти. Дойде времето НДСВ да се освободи от „внедрените експерти”.

Потърсен за коментар тази вечер, Владимир Каролев каза пред OFFNews.bg, че е обявил на Конгреса, че напуска НДСВ и не възнамерява да подава заявление за напускане, защото обявеното му решение на партийния форум е напълно достатъчно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови