Първанова: Хора, които не работиха за НДСВ, искат закриването й

ОFFNews 07 юли 2014 в 20:04 4988 4

Снимка Архив

"Хора, които не работиха за НДСВ и каузата ни, изведнъж сега се появиха да искат закриване на партията. Тези хора къде бяха по време на изборите"

Това каза председателят на НДСВ Антония Първанова пред БНТ по повод искането на някои бивши партийни членове за закриване на партията, защото вече била "изпълнила предназначението си".

Тя подчерта, че партията има бъдеще и разчита на разумните български граждани да гласуват за нея на предсрочните парламентарни избори.

Бившата евродепутатка обясни още, че е поискала пълен одит на целесъобразността на изразходването от средствата в партията от 2009 г. до сега. По думите й именно това "много пречи на някои хора".

Първанова обясни, че според нея наистина е имало нецелесъобразно изразходване на средства, но ще изчака резултатите от одита, които ще покажат нещата точно и конкретно.

По повод политиците, които искат закриването на партията Пръванова каза: "Най-много ме е яд за Огнян Герджиков, защото мястото му не е сред тези хора. Всички тези хора станаха депутати, министри, зам.-министри благодарение на царя. След 2003 г. година те видяха, че нямат интерес и затова започнаха да напускат"

Председателят на НДСВ допълни, че откакто е председател на партията вниманието й е насочено към местните структури и това е довело до положителни промени. 

Първанова коментира и резултатите на партията на евроизборите. Тя обясни, че тези цифри не я обезверяват и тя все още вярва в бъдещето на НДСВ.

"Не се отказвам, защото знам, че по-голямата част от българското население са с по-сериозен умствен капацитет. Не мога да повярвам, че хората с по-малък такъв ще продължат да управляват страната. Искам да се обърна към предприемчивите, културни хора- важното е как се управлява държавата, а не кой", допълни тя.

Лидерът на НДСВ допълни, че държавното управление има нужда от коренна промяна, защото "не може да се очаква хора, които не могат да управляват собствения си живот да ръководят умело страната".

На въпрос дали би направила коалиция с ГЕРБ Първанова отговори с думите: „Не ви ли омръзна страната да е управлявана от егоцентрици“, като допълни, че според нея е крайно време редовен премиер на страната да бъде жена.

Първанова подчерта още, че НДСВ има пет основни приоритета за развитие на държавата и това са здравеопазването, образованието, бизнеса, сигурността и младите хора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови