Миков прогнозира, че предколедно ще паднат няколко министерски глави

OFFNews 06 декември 2015 в 16:16 5002 7

"Ще бъдат сложени предколедно пред публиката няколко министерски глави и какво от това? Това ще промени ли политиката, защото оставката на един министър означава признание за провал на политиката в този сектор?".

Това каза председателят на БСП Михаил Миков на пресконференция след приключването на семинара на левицата в Боровец.

Председателят на БСП коментира, че ако няма смяна на политиката, персоналните промени нямат значение.

Миков допълни, че за публиката по-интересна е личността на конкретния министър, отколкото политиката, която се провежда.

Според лидера на социалистическата партия, ролята на кметовете от нея е изключително важна, "за да може с конкретни стъпки, огласени широко пред гражданите, да се реализират цели и задачи от левите стандарти".

Миков каза още, че приетият държавен бюджет очертава една доста нерадостна обстановка пред общините. "Това прозвуча и от изказването на министър-председателя, който призова кметовете да увеличават местните данъци", допълни той.

По думите му държавата прехвърля все повече отговорности върху общините. "Общата икономическа обстановка, която определя бедност, социално изключване и неравенства, пряко се отразява върху функционирането на местната власт и общините", обясни той.

Председателят на БСП е на мнение, че редица проблеми не могат да бъдат компенсирани само с европейските средства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови