Местан: В България не може да се говори за референдум като в Крим

Нели Чолашка 19 март 2014 в 13:40 5052 6

Лютви Местан, лидер на ДПС.

Заявяваме категорично, че в България няма никакви предпоставки за никакви референдуми от рода на Крим, обяви лидерът на ДПС Лютви Местан в кулоарите на парламента.

"Няма дори наченки на такива настроения и тук съм абсолютно категоричен и бих призовал и лидерите на политическите сили – парламентарни и извънпарламентарни, в това число и президента, да не се разгръщат необосновано, да не кажа безотговорно, хипотези какво би станало в България, защото в България предпоставки за подобни референдуми няма", обясни Местан.

Днес в "Труд" излезе интервю с лидера на БСП Сергей Станишев с негов цитат "А ако утре някой поиска референдум за Кърджали?" като коментар за отделянето на Крим от Украйна след рефернудм.

Това е недопустимо изявление, каквито са и изявленията на президента Росен Плевнелиев, коментира още Местан.

Лидерът на ДПС уточни, че партията има позиция за Крим, но не са я внесли, за да се стигне до обща позиция на всички партии в парламента.

По неофициална информация именно по настояване на ДПС в парламента днес не беше обсъждана и гласувана позиция за Украйна и въобще няма да се изготвя такава, защото е ясно, че партиите няма да постигнат съгласие по този въпрос.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови