Quantcast

Местан: В България не може да се говори за референдум като в Крим

Нели Чолашка Последна промяна на 19 март 2014 в 13:40 4581 6

Лютви Местан, лидер на ДПС.

Заявяваме категорично, че в България няма никакви предпоставки за никакви референдуми от рода на Крим, обяви лидерът на ДПС Лютви Местан в кулоарите на парламента.

"Няма дори наченки на такива настроения и тук съм абсолютно категоричен и бих призовал и лидерите на политическите сили – парламентарни и извънпарламентарни, в това число и президента, да не се разгръщат необосновано, да не кажа безотговорно, хипотези какво би станало в България, защото в България предпоставки за подобни референдуми няма", обясни Местан.

Днес в "Труд" излезе интервю с лидера на БСП Сергей Станишев с негов цитат "А ако утре някой поиска референдум за Кърджали?" като коментар за отделянето на Крим от Украйна след рефернудм.

Това е недопустимо изявление, каквито са и изявленията на президента Росен Плевнелиев, коментира още Местан.

Лидерът на ДПС уточни, че партията има позиция за Крим, но не са я внесли, за да се стигне до обща позиция на всички партии в парламента.

По неофициална информация именно по настояване на ДПС в парламента днес не беше обсъждана и гласувана позиция за Украйна и въобще няма да се изготвя такава, защото е ясно, че партиите няма да постигнат съгласие по този въпрос.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.03 2014 в 16:24

То не бяха паралели между Косово и Крим, между Крим и Кърджали! За любителите на конспиративните теории - забележете, че изброените области започвет с буквата "К". Това не може да е случайно ;)

Колкото и да не ми се ще да призная, си давам сметка, че желанието на етническото мнозинството на дадена територия да се самоопределя с всичките произтичасти от това последствия е естествен процес и не можем да го избегнем с безумни политически актове - непризнаване, ембарго или други санкции.

За тези, които твърдят, че руснаците гласували за присъединяване към Русия, не щото са руснаци, а от страх от руските автомати, вие сериозно ли :)))

И в тази връзка, ако не извършим в близко бъдеще някакъв подвиг в раждаемостта, няма на кой да се сърдим, като ни дойде до главата сценария от Косово.

19.03 2014 в 15:01

Добре де, нали Станишев е говорил за Кърджали и референдум, закакво в устата на Местан е само името на президента!? То бива бива злоба в тая гнусна измет, ама да се усеща малко от малко кога какво говори.

19.03 2014 в 14:29

Язък! Отпадна най-важната опорна точка на малоумните седерунгели и либерасти. :)
Останаха следните:
- Москвич и Лада
- Напиването с водка
- СССР
Това, общо взето, изчерпва цялата им обосновка по проблема „Крим". Чакат се нови указания от... Абе не се знае даже и от КОЙ, че Ра(ма)дан КУнев и Кукуневица са се навряли в на кучето темната дупка и нямат и те завалиите идея, какво да говорят. :)

П.П. Абе някой знае ли, какво стана с оня бивш кришнар и настоящ глупендер Асан Ганьов? Изгуби се нещо това момче. :)

19.03 2014 в 14:25

От всички партии, дпс е най-крадливо-феодално-уродливата партия, изградена по етнически принцип.

Всички останали искат да се доближат до крадливостта, уродливостта и идиотизма на горната, но не успяват. Някои с много, други - отличници със съвсем по-малко.

19.03 2014 в 14:07

Докато ни баламосват с позицията ни за Крим или Украйна, били възложили на мин. на финансите да провери за още около 4 млрд. заем.

19.03 2014 в 14:02

От всичките партии, ДПС с най-ясно съзнание. На другите чуковете не им бият на едно място.