Кунева нападна Костов за евровота и Бареков

OFFNews 01 юни 2014 в 21:42 15016 50

Изумена съм, че Иван Костов допуска опция Рефораторският блок да си сътрудничи с ББЦ. Тези политически сметки поставят много въпросителни, заяви лидерът на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева пред БНР.

За мен е важно, че РБ проходи, защото когато аз поех листата, подкрепата за Блока беше 2%, а на евроизборите получихме 6.5% доверие, каза тя.

По думите й, тези избори са били залог за лидерите в РБ да не правят агресивна лична кампания.

Можете ли да си представите какво би станало, ако отговорих на тона на Иван Костов и ако апелирах за преференция за мен, попита Кунева.

Една трета от гласоподавателите за РБ са ползвали преференция на евровота, две-трети са гласували за листата, както е подредена тя, каза Кунева и добави, че Изборният кодекс е зле скроен и зле обяснен на хората.

Според председателя на ДБГ, бившият лидер Иван Костов има голямо влияние върху ДСБ.

Но ако бяхме почнали вътре в РБ такава кампания, означава, че не сме Блок, заяви Кунева и добави, че според нейните мащаби за политика лидер, който води кампания само за себе си, не е лидер.

За мен да пазя единството на листата беше много по-важно, отколкото да агитирам за себе си – бих се чувствала неловко, каза тя и подчерта, че Блокът не е постигнал двама евродепутати, въпреки че е можел.

Ако се бяхме борили за общото, това можеше да стане възможно, заяви още Кунева.

За голямата политика трябва да имаш мащаб - тя не се прави през дребни хватки и изчисления, подчерта Кунева и каза още, че резултатите на евровота са щели да са лоши, ако не е било разумното поведение на ДБГ.

Членовете и симпатизантите на ДБГ се трудиха усилено и именно ние бяхме обединителят в Блока, допълни тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!