Манолова против избори през юли

OFFNews 11 юни 2014 в 09:48 5169 3

Мая Манолова

Снимка Сергей Антонов

След като веднъж вече се противопостави на партийния лидер Станишев за задължително гласуване, днес Манолова не подкрепи идеята му и за избори през юли.

Манолова обясни, че е "за" избори възможно най-скоро, за да не слуша "безумни" предложения на опозицията.

"Ние сме за най-бързи избори, защото иначе ще слушаме безумни предложения като това за Сметна палата и вота на недоверие" , коментира Манолова.

Тя обаче коментира, че технически няма да е възможно вотът да е през юли.

"Изборите трябва да са във възможно най-кратки срокове. Технологически невъзможно е обаче те да са през юли. Не Станишев и БСП определят датата на изборите, а президентът", подчерта Мая Манолова.

Тя не се ангажира с конкретна дата за вота. Според нея датата за изборите трябва да е такава, че всички да могат да се подготвят.

Манолова обяви още, че БСП тръгва на избори, на които ще се бори за победа. По думите й, ако левицата се яви на вота без ръководство, това ще бъде в услуга за нейните опоненти.

След като колежката й Корнелия Нинова напусна ръководството на БСП, а Георги Кадиев се оттегля от депутатското си място, днес Манолова коментира, че е много лесно да подадеш оставка в последните дни на парламента. Тя подчерта, че "темата е придобила абсурден и театрален характер". Червеното острие заяви, че в името на театралното представление тя и Миков също можели да хвърлят оставки, но това било несериозно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!