Мая Манолова: Влизаме в парламента, не го подлагам на съмнение

Елена Николова 14 февруари 2021 в 13:36 3040 0

Снимка архив

От данните на всички авторитетни социологически проучвания е ясно, че ние влизаме в следващия парламент и не го подлагам на съмнение. Всъщност настроението за подкрепа се усеща и сред хората на терен. Това заяви Мая Манолова от коалиция „Изправи се! Мутри, вън!“ в предаването "Неделя 150" на БНР.

"Предизвикателството е да влезнем в следващия парламент с достатъчно солидна, достатъчно голяма парламентарна група, която да може да наложи приоритетите, които ние сме обещали на гражданите", отбеляза тя. 

Манолова заяви, че до края на февруари заедно с Отровното трио ще са готови с тяхната обща предизборна и управленска програма.

Коалицията се е обединила около 6 основни приоритета, отбеляза тя. Първият е увеличаване на доходите на населението. Това може да се случи чрез освобождаването на доходите до 650 лв. от 10-процентния данък, като към бюджета на хората с най-ниски заплати ще бъдат добавени допълнителни 65 лв., коментира тя. 

"Нашата цел е 1000 лв. минимален месечен доход за човек, работещ в България".

Вторият приоритет е преизчисляване на пенсиите. Манолова уточни, че това би струвало 1 млрд. на държавата.

Друг приоритет е подкрепа на бизнеса: 

"През следващите няколко години ще влезе огромен финансов ресурс от фонда за устойчивост и възстановяване на ЕС. В България ще влязат 30 млрд. лева и още толкова през следващия програмен период от европейския бюджет. Това е огромен финансов ресурс в рамките на 60 млрд. лева, какъвто България не е получавала, и тези пари не трябва да бъдат похарчени, а използвани за модернизирането на икономиката, за цифровизация и иновации", посочи Манолова. 

Към приоритетите на новообразуваната коалиция "Изправи се! Мутри, вън!" спада и реформа на съдебната система. Манолова заяви: 

"След като влезнем в парламента, ще започнем национален дебат за промени в конституцията, за мястото на прокуратурата - дали в съдебната система, дали в изпълнителната власт".

На въпроса с кого ще си сътрудничат в парламента Манолова отговори:

"Ние вече обявихме ясно, че няма да влизаме по никакъв начин в управление с ГЕРБ и ДПС, нито ще подкрепяме тяхно правителство. Нашата цел е в следващия парламент да бъде формирано мнозинство на почтените, в които да влязат и другите демократични субекти и партията на Слави Трифонов, и ДБ, с които имаме общи цели и приоритети"

Манолова изтъкна още, че очаква БСП да сподели каузите на коалицията и да върнат нормалността в България заедно.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков