''Константинова е човек с истински принос, нападките срещу нея сриват доверието към управлението''

ИТН и ГЕРБ заговориха за хора на Борисов в "Продължаваме промяната"

Ружа Райчева 19 май 2022 в 17:14 7910 1

Снимка БТА/Христо Касабов

С опита, знанието и енергията, които Калина Константинова има, може да бъде човек с истински принос за това да успеем. Там трябва да ни е фокусът, а не да водим безкрайни междуличностни войни, които хабят със страшна сила какъвто и да било капитал на доверие, което това управление има.

Това заяви пред OFFNews съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. Вчера зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов каза пред bTV, че вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова е била "човек на ГЕРБ" и съветник на бившия вътрешен министър в кабинета "Борисов II" Румяна Бъчварова.

Според Йорданов трябвало да има морален филтър в политическите партии, които "твърдят, че са "за" разграждане на модела ГЕРБ". Той твърди, че в управляващата коалиция имало и депутати, свързани с ГЕРБ, както и назначения по министерства. Лидерът на групата на ИТН в парламента попита защо в последно време "Продължаваме промяната" говорят за ИТН, вместо за ГЕРБ. 

Тази сутрин депутатът от ГЕРБ Тома Биков се включи в кампанията срещу Константинова и заяви пред bTV, че "в третия ешелон от правителствата на ГЕРБ е имало хора, които в момента са министри в ПП". Той обясни, че под "трети ешелон" има предвид политическия кабинет. Биков каза, че освен с Калина Константинова, е бил колега и с министърa на електронно управление Божидар Божанов в кабинета на Бъчварова.

"Този тип нападки със сигурност не работят за това правителството да може наистина да свърши работата, която има да върши. Познавам Калина и когато беше съветник в периода 2014-2015 г., и в по-нататъшната ѝ работа, и знам, че това е човек, който влага наистина огромна енергия в работата си - и от тази гледна точка мога да кажа само хубави думи за нея", заяви Христо Иванов. 

Той посочи, че миналия вторник парламентарната група на ДБ се е срещнала с Константинова заради нейните усилия за справянето с бежанската криза. Иванов е на мнение, че вицепремиерът по ефективно управление е човек, който заслужава да бъде подкрепен, а не атакуван, просто защото някой е решил, че трябва да отвърне по този начин на някакъв друг удар.

"Честно трябва да кажа, че вече загубих всякакъв интерес да следя този тип сюжети. Виждам, че влагаме много повече енергия в някакви междуличностни разправии и персонални амбиции, отколкото наистина да работим по същество. Вадим си периодично някакви компромати от миналото за хора, които в момента опъват каиша и би трябвало да бъдат подкрепени. Не работи това за никого, нито за правителството, нито за тези, които го правят, нито за каузите, които би трябвало да отстояваме. В този смисъл, наистина, по-високо билото!", заяви лидерът на ПГ на "Демократична България" Христо Иванов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови