Каракачанов отговори на Нинова: Първо БСП да се извини на българите за Македония

OFFNews 13 август 2018 в 20:14 6122 1

"Докато госпожа Нинова и нейните съпартийци не се извинят на българския народ за това колосално предателство, каквито и глупости да ми говорят по темата Македония – за мен това няма никакво значение".

Така вицепремиерът и председател на ВМРО Красимир Каракачанов коментира пред "24 часа" това, че лидерът на БСП Корнелия Нинова е изпратила писмо до председателя на ЕП Антонио Таяни заради изказване на евродепутата от ВМРО Ангел Джамбазки, че всички от БСП са за разстрел. 

"Щом Нинова не е казала, че аз съм силов вицепремиер и се опасява да не проведа арести – значи все пак не е прекалила докрай", коментира Каракачанов. 

Според вицепремиера думите на Джамбазки са били извадени от контекста. "Той говори за предателската роля на БКП при създаването на македонската нация, насилственото принуждаване на населението в Благоевград да се пише македонско и това той нарича национално предателство. Той казва, че тези хора, които са го извършили, заслужават разстрел. Той говори за едни хора, които вече не са между живите. Никой не е заплашвал никого и това е видно, когато прочетеш неговото изказване“, обясни лидерът на ВМРО. 

Каракачанов коментира още, че не е бил привърженик на това политиците да си търсят кусурите и трябвало да се престане с политическото боричкане „в името на едно национално помирение“. Изказванията на Кирил Добрев от БСП и Нинова обаче го „дърпали за езика“.

"Тази партия дължи много извинения на българския народ за своята предателска политика и нека бъдат малко по-културни и внимателни, когато се изказват по подобни теми, когато явно не познават историята на собствената си партия. БСП ги е напекло слънцето и се чудят как да си правят пиар през лятото. След като ги призовах да си почиват спокойно и да ходят на плаж, тъй като правителството няма да падне през лятото - те пък май взеха, че слънчасаха и започнаха да говорят глупости“, заключи Каракачанов.

Председателят на ВМРО коментира още, че Джамбазки е прав. "След Втората световна война именно под диктовката на Съветския съюз българските комунисти начело с Георги Димитров и Васил Коларов са тези, които провеждат политиката на едно насилствено налагане на македонска нация. През 1936 г. на преброяването в края на годината комунистическата партия принуждава населението в област Благоевград, а и там, където има компактни бежански маси – София, Пловдив и т.н., насила да се пишат македонци", казва Каракачанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови