Карадайъ: Идеята за внасяне на оставката на Гешев във ВСС е добра

Ружа Райчева 11 май 2023 в 09:36 3154 2

Мустафа Карадайъ в парламента

Снимка БГНЕС/Марин Каравелов

Мустафа Карадайъ в парламента

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ определи идеята за внасянето на оставката на главния прокурор Иван Гешев във Висшия съдебен съвет като добра. 

По-рано тази сутрин кандидат-премиерът на ГЕРБ Мария Габриел обяви, че ще поиска оставката на Гешев и представи приоритети си. 

"Добра е идеята, защото в момента има създадено напрежение. Виждаме го в обществото и това напрежение трябва да бъде преодоляно. Това мога да коментирам, но знаете, че ни предстои среща и работните групи ще отидат в 11:30 и там ще видим и  разберем каква е идеята", коментира Карадайъ в кулоарите на Народното събрание. 

По думите му темите, на които е акцентирала Габриел, са добри и обединяващи, а не разделящи. Той напомни, че ДПС са разписали законопроект за промени в Конституцията и че са готови да чуят идеите на всички останали партии, защото нямат достатъчно депутати, за да го внесат в деловодството.

"Когато някои хора визираха под понятието реформа формулата "стани да седна", за да овладеят някои системи, заявихме, че сме против такава реформа. Готови сме да говорим за реформа и кадруване по различен начин", каза още Мустафа Карадайъ.

По-късно акад. Николай Денков от "Продължаваме промяната" коментира, че се радва, че ГЕРБ най-сетне са поискали оставката на Гешев. Той припомни, че по време на двустранните срещи двете формации не са имали разминавания около промените в НПК, касаещи въвеждането на механизъм за разследване на главния прокурор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1935

2

Муню

11.05 2023 в 10:57

Много интересно.
Три опита има за отстраняване на главния прокурор, ВСС отказваше.

Ама понеже са овчи мозъци, не се сетиха, че първо трябва да сменят ВСС, тъй-като мандата им е изтекъл!!!

Ако сега това стане, ще им лъснат задниците, а именно, че ГЕРБ и ДПС управляват съдебната власт!!!

17439

1

мнение от IP

11.05 2023 в 09:46

Дали пък Иван Гешев няма да си остане в Америка. Отстрелян е от своите. Честито!
 
X

Да помогнем на украинските деца!