"Има ли сценарий и кой е сценаристът на войната "Василев-Пеевски?"

OFFNews 25 юни 2014 в 13:50 4094 10

Има ли сценарий и кой е сценаристът?

Така главният секретар на МВР Светлозар Лазаров коментира пред журналисти взаимните нападки и обвинения в заплаха за убийство между депутата от ДПС Делян Пеевски и банкера Цветан Василев. 

Лазаров уточни, че преди време на депутата от ДПС Делян Пеевски е била назначена охрана от НСО, но към момента той не я използва.

„Тази тема бихме могли да я разделим на две. Едната част с въпросните лица касае конкретно постъпил сигнал от гражданска организация, по който е образувана проверка в Прокуратурата. Другата част с тези сигнали бих могъл да си задам въпроса: „Има ли сценарий и кой е сценаристът?“. Има комисия, в която комисия участват главният секретар, председателят на ДАНС и ръководителят на Национална служба за охрана, която комисия определя кои са застрашените лица, които ползват специализирана охрана от НСО. Има решение такава охрана да се даде на господин Пеевски, но той не я ползва към момента“, каза още Светлозар Лазаров.

Той обясни, че в МВР няма постъпила информация за отправена заплаха на Делян Пеевски срещу Василев и отказа да коментира случая.

Очаква се скоро Софийската градска прокуратура да се произнесе по сигнала на Пеевски за отправена срещу него заплаха от бившия собственик на КТБ. От държавното обвинение съобщиха, че предстои наблюдаващият прокурор да се запознае с допълнително постъпилите по делото материали, за да прецени дали има основания за продължаване на разследването.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки