И вицето Симеонов одобри втори лифт на Банско

OFFNews 20 ноември 2017 в 14:35 4929 4

И вицето Симеонов одобри втори лифт на Банско

Вицепремиерът Валери Симеонов смята, че втори лифт на Банско ще има положително влияние върху туризма. 

Днес в Министерския съвет се проведе кръгла маса по предложението на кмета на община Банско за завършване на процедурата по изменение на действащия План за управление на Национален парк „Пирин“. След нея Симеонов заяви, че с природозащитниците е постигнато сближаване в позициите.

Според Симеонов с втория кабинков лифт в Банско туристите ще стигат по-бързо до пистите. "Хората чакат много, тръгват през планината да се качват с коли и маршрутки, което нарушава екологията. Вторият лифт ще намали времето на чакане, в Банско идват туристи от Великобритания", коментира Симеонов.

По думите му притесненията на зелените организации били свързани с демографски проблеми, безработица, намаляване на приходите и цени на имотите. "По всички пунктове и по въпросите, поставен от организациите на природозащитниците ще бъде отговорено и с точни цифри, тъй като бяха отхвърлени притесненията и упреците им", каза Симеонов, цитиран от "Фокус". 

Екоминистърът Нено Димов обясни, че ще бъде направена промяна на концесионния договор с фирмата "Юлен", където да бъде включено второ съоръжение. Това трябва да стане с решение на правителството. 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12435

4

Jinx

23.11 2017 в 21:03

Всеки нормален човек с повече от 5 грама мозък ще подкрепи втория лифт.

12373

3

Emigirl

20.11 2017 в 16:51

И Папата скоро ще защити лифта, ан ие пак със скъстени ръце ще седим

8000

2

Цветелин Пеев

20.11 2017 в 15:19

A още по-хубаво ще е ,да взмем да постройм един по един лифт и на всяка планина/а защо да спираме само до България??-това е прекрасна идея за Европредседателството .Един въпрос да попитам:
- След онова прекрасно недоразумение лифт към Седемте рилски езера,направи ли си виц-премиера усилието да погледне еко щетите,пардон Еко ползите??

12284

1

Kristiano789

20.11 2017 в 15:00

симеонов в случая добре се е изказал, доста разумно. и след като е одобрил значи трябва да почнат да строят. и еколозите да не ръмжат за щяло и не щяло, каза им се, че лифтът с нищо няма да навреди на природата