Хазарта си направи селфи със среден пръст за ГЕРБ: Това е най-малкото

Депутатът Христо Петров получи наказание забележка

Йорданка Веселинова 02 юни 2022 в 14:17 8833 8

Христо Петров

Снимка БНТ, Стопкадър

Селфито на Ицо Хазарта

Депутатът Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, си направи селфи със среден пръст в пленарната зала, докато групата на ГЕРБ държеше бележки с надпис "Оставка" срещу вицепремиера Калина Константинова. 

Така той си спечели второ наказание забележка. На 24 февруари той бе наказан със същата санкция за същия жест, но насочен към "Възраждане".

Сагата около селфито на Ицо Хазарта продължи повече от 30 минути. Всичко започна малко след въпросната снимка с процедура на председателката на групата на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, която поиска Петров да бъде наказан с порицание заради показване на неприличен жест. Зам.-председателят на НС Мирослав Иванов (ПП), който в този момент водеше заседанието, каза, че записът ще бъде прегледан и едва след това ще се решава за наказанието.

Докато от ГЕРБ искаха наказание, а Атанасова обиколи парламентарните група, за да покаже снимката. В това време Христо Петров, който е и зам.-председател на парламентарната комисия по образование, беше извън зала. 

"Опитвам се да бъда на нивото на старите ми колеги от ГЕРБ", каза той в кулоарите пред журналисти.

Малко по-късно Атанасова отново поиска процедура и повтори искането си за наказание. 

Костадин Ангелов пък обвини Мирослав Иванов в прилагане на двоен стандарт, защото на него веднага му било наложено наказание (за връчени успокоителни, б.а.), а за да се наложи наказание на Петров, трябвала проверка. Той иронично добави, че Ицо Хазарта е човекът, който щял да дава нов тласък на образованието.

"Не само поведението на Христо Петров е за наказание", отговори Мирослав Иванов и допълни, че и депутатите на ГЕРБ се държат неподходящо в зала заради показването листите с надпис "Оставка".

"Ти не ставаш за тази позиция", подвикна му Десислава Атанасова.

Малко след това Иванов съобщи, че председателят на парламента Никола Минчев е прегледал записа и налага на Христо Петров наказание "забележка", а не "порицание", за каквото настояваха от ГЕРБ-СДС.

Веднага след това Христо Петров излезе на трибуната и обясни, че не го прави често, за да не губи излишно парламентарно време, което днес за пореден път се случи заради десетките процедури.

"Моля да бъда извинен от хората, които са се почувствали засегнати", каза той, а след това се обърна и към ГЕРБ-СДС с думите: "Това е най-малкото, което може да Ви бъде показвано!"

От ГЕРБ не останаха доволни и заявиха, че след това изказване Христо Петров може да бъде наказан и с порицание или отстраняване от заседанието, тъй като не засегнал само депутати, но и 600 хил. избиратели. С това изказване приключи поредният парламентарен скандал, а с него и пленарният ден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

8

офф бее

02.06 2022 в 23:00

Благодаря Ви, г-н Петров! Респект!
Но наистина, това е най-малкото...!

2744

7

AAA

02.06 2022 в 19:13

Евалата Ице !!!!!! Крадците ги е страх ! Скоро ще надуят на дядо кавала ;)

11178

6

Крушата

02.06 2022 в 17:54

Поредното доказтелство, че парламента е пълне със всякакви отрепки.

5827

4

pisnamiotmutri

02.06 2022 в 15:53

ПКП обиди ли се

-8580

3

Малко им е на герберастите.

10298

2

AntiZ

02.06 2022 в 14:49

Ицо, тУри един среден и от мен! Ще си делим и забележката, и бирата!

11462

1

dardorel

02.06 2022 в 14:47

Още един нагъл тъпир в парламента!