Хазарта: Не отидох в парламента, за да спечеля статуса ми на звезда, отидох, за да го загубя

Депутатът от ПП е намерил начин как желаещите да дарят пари за неговата инициатива за децата да го направят регламентирано

Ружа Райчева 18 декември 2022 в 09:50 5313 6

Ицо Хазарта в парламента

Снимка БГНЕС/Владислава Григорова

Ицо Хазарта в парламента

Не съм спечелил нищо в парламента. Аз съм приел, че това е моята мисия и я следвам. Хората, които следят моята мисия и това, което правя всички тези години с "Ъпсурт", би трябвало да не се учудват от това, че съм избрал този път. Напротив - точно там ми е мястото. Не съм отишъл там да спечеля статуса ми на звезда, отишъл съм там, за да го загубя.

Това заяви пред Nova телевизия депутатът от "Продължаваме промяната" (ПП) Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта. Той каза, че не е решил дали ще се кандидатира на евентуални предсрочни парламентарни избори. Хазарта обяви, че е намерил начин хората, желаещи да помогнат на децата в нужда, да се включат в инициативата му:

"Повече от 1 година се занимавам с децата - помогнах страшно много, знам че е нескромно, но направих доста. Намерихме за доста от тях домове, имаха нужда от различни специалисти и учители, успях да ги намеря. Когато обявих това стана нещо много яко - от този момент нататък - вече над 1000 души са ме потърсили с молба да помагат. Изречението към мен е: "Искам да помогна и не знам дали помощта ми ще стигне до когото трябва. На теб ти вярвам и вярвам че през теб ще стигне". 

Той обясни, че е незаконно да предава пари, дори и с кауза, но че другата седмица ще обяви официален начин желаещите да помогнат да се включат в благотворителната инициатива. 

По думите му от ПП намират кандидатурата на бившия образователен министър акад. Николай Денков за подходяща, защото освен всички други качества, които безспорно притежава, той не се слави като конфликтен човек.

"Той има склонността да използва аргументи, когато води спор, нещо, което не се вижда в българската действителност. В ситуация на огромно разделение, той е фигура, която има силата да обединява", каза Хазарта. 

"Виждайки начинът, по който вървят разговорите и с какви думи и аргументи се водят - шансът за правителство не е голям", прогнозира Ицо Хазарта. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-795

5

Дедо МразИ

18.12 2022 в 17:28

Друсалка ППрофанясъла е Депутата Христо - среден пръст за него и шайката шарлатани

936

4

escrin

18.12 2022 в 15:14

Krasimir T.Georgiev, прочети коментара на Октим над тебе, и пак си помисли кое е отврат, противен мръсен депесарски трол.

-1650

3

ob1

18.12 2022 в 12:19

Ако и да не ме кефи стилът на музиката му Ицо си е мъж на място. Жалко, че няма повече като него.

-480

2

Октим

18.12 2022 в 11:10

За друг парламент си момче, не за българския, тъй като по-голямата част от състава му е там за да взима залъка от устите на децата, а не да им дава!!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!