Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Хаджигенов: Корупционната власт е в истерия, това е чудесно

OFFNews 29 януари 2021 в 14:17 4210 0

Адвокат Николай Хаджигенов от Отровното трио обвини премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, че е оказал влияние върху  ЦИК за решението, с което става невъзможно да се регистрират предизборни коалиции на името на субекти, които не са партии.

Според него това се прави за да бъдат ударени Изправи се.БГ, Отровното трио, Демократична България и да не могат гражданите да получат свое представителство в парламента, а защо не и в изпълнителната власт.

"Вие, гражданите сте нищо. Това ни казва Борисов. Естествено ние подадохме жалби до Върховния административен съд, който трябва да се произнесе в тридневен срок. Решението на ЦИК противоречи на Изборния кодекс. Така че, ако някой смята, че изборите и политиката у нас не са мръсна работа, греши. Мръсна работа е заради действията на такива като Борисов и ГЕРБ. Това е причината да искаме да изчистим тази мръсна, гадна локва и да я превърнем в чиста вода. За да може с политиката да вършим добрини, а не да пълним гуши и чекмеджета. Нали така, другарю Борисов!"

Правозащитникът обяви и че Отровното трио ще продължава да се бори и то не само в съда.

"Борисов не може да ни спре. Те ще опитват и това сега тепърва започва. Ще поставят различни ограничения, насочени срещу гражданите. Корупционната власт е в истерия. Това е чудесно. Значи сме на прав път", завърши изявлението си Хаджигенов.

  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!