Ген. Атанасов: Спецполицаи охраняват добре облечени бизнесмени

OFFNews 08 април 2014 в 09:31 3687 0

Ген. Атанас Атанасов

Публична тайна е, че служители от Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) работят редовно като охрана на добре облечени бизнесмени, обяви пред Нова телевизия ген. Атанас Атанасов от ДСБ, бивш шеф на Национална служба „Сигурност” (НСС).

Той обяви, че на мястото на ръководството на МВР би увеличил двойно заплатите на служителите в СОБТ, за да ги предпази от изкушение.

"Със заплата от 1500 лева всеки на тяхно място би потърсил други доходи. Освен това – бих им осигурил повече свободно време. Тези хора работят в една напрегната обстановка и имат нужда от „презареждане, заяви Атанас Атанасов", коментира генералът.

Той прогнозира, че съвсем скоро ще ще бъдат проверявани проверяващите по случая „Лясковец”, при който психопат уби спецполицай и рани още няколко.

Според него проверката „Лясковец” не е отговорила на основния въпрос – трябвало ли е да бъде използван специализиран отряд при тази операция. Атанасов смята, че отговорът в случая е отрицателен.

"При тази обстановка според мен оставка трябваше да подаде самият министър, а не да наказва подчинените си, защото с тези „козметични мерки” той прикрива некадърността на много хора", каза още бившият шеф на НСС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!