Енчев внесе сигнал в прокуратурата срещу Комисията по досиетата

OFFNews Последна промяна на 21 април 2015 в 15:03 1791 5

Снимка БГНЕС/Любомир Спиров

Велизар Енчев внася сигнала в прокуратурата срещу Комисията по досиетата.

Независимият депутат Велизар Енчев и лидер на новото движение "Българска пролет" внесе сигнал в Софийската градска прокуратура срещу Комисията по досиетата.

В него Енчев се обръща към градския прокурор Христо Динев като депутат, който желае да преустанови порочна практика на комисията, съобщи БГНЕС.

В сигнала си Велизар Енчев посочва, че по време на негови контакти с комисията, за да се запознае с личното и работното си дело в НРС, е получил преснимани на хартиен носител десетки негови шифрограми. Те са изпратени от Резидентурата на НРС в Белград в периода 1987-1991г.

"Както сами може да се убедите в тези шифрограми и изпратени по дипломатическа поща поверителни документи, под заличените с маркер текстове прозират имена на наши секретни сътрудници в бивша Югославия – всичките чужди граждани", се казва в сигнала. Като напомня, че законът не позволява обявяване на имена на чужди граждани от комисията, Велизар Енчев смята, че има достатъчно доказателства за извършено престъпление – както по НК, така и по закона за дейността на комисията.

На излизане от Съдебната палата независимият народен представител каза, че е внесъл само част от документите, с които разполага, получени от комисията. "Сметнах за необходимо да внеса само част от документите, като останалата ще представя на парламентарната комисия за национална сигурност", уточни той.

Енчев внесе и предложение в Народното събрание да се закрие Комисията по досиетата. Екатерина Бончева, член на комисията, му отговори задочно, че викой досега не е пострадал от работата на комисията.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.04 2015 в 19:38

Естествено, нали така лъсва задника на колегите от ДС на това агентче.
Но не са виновни такива като Енчев, Болен и пр. По-голяма вина имат тези, които гласуват за подобни субекти.
Докато в България има немалък брой тъпи и прости хора, които гласуват за престъпници като въпросните, като цялото котило на БСП и пр., докато има хора, които се радват на Путкин и неговите главорези, България няма да се оправи.
Уви.

21.04 2015 в 19:21

Чудя се дали въпросният путинов представител в Народното събрание ще внесе и предложение за закон забраняващ рашистката идеология и рашизмът

21.04 2015 в 18:23

агентурна неонова рибка с червено носле точи нокти

21.04 2015 в 18:09

Очевидно "Българската Сириза" вижда в Комисията по досиетата най-големия проблем за България.

21.04 2015 в 17:15

Нагълзар Агентчев, ко да го праиш...