Екатерина Захариева: ГЕРБ има силата и смелостта да направи правителство

OFFNews 19 септември 2021 в 11:08 3721 6

ГЕРБ има силата, смелостта и знанията да направи правителство, обяви бившият външен министър Екатерина Захариева пред БНТ.

"Партиите на протеста имаха два пъти шанс да направят правителство и да покажат, че могат да управляват. Два пъти показаха, че са немощни и не могат да го направят. Още от първата седмица влязоха в разпри и скандали от трибуната. Беше срамно, такова падение в парламента не съм виждала", коментира тя. 

Захариева се надява всички политици да се вразумят и да започнат да правят това, което са обещали в предизборните си програми на хората. Заради разрива между думи и дела парламентът бил с толкова нисък рейтинг, смята тя.

Според нея 46-ото Народното събрание не е направило нищо съществено за краткото си съществуване. Актуализацията на бюджета е била нужна на президента Румен Радев и служебното правителство с една-единствена цел - да се похвалят с вдигането на пенсиите. Но хората очаквали обещаните реформи и сигурност, подчерта Захариева.

По думите ѝ управление без коалиция е невъзможно.

“България не е имала еднопартийно правителство от много, много години. Крайно време да се обединяваме около нещата в програмите, въпреки че всички политически партии имат различия - тези, които ни обединяват и се очакват от българските граждани", обяви още Екатерина Захариева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6245

6

kokoten

19.09 2021 в 14:32

Едно е сигурно:тая е една идея по-умна от Сашето,което си е направо постижение...

2000

4

Док и Марти

19.09 2021 в 13:53

Хахах, а герболякът имат ли смелост да издигнат кандидат за президент?

Всички им отказват, като гледам :D