Quantcast

Дончева: Има прокурорски натиск за овладяването на "Булгартабак"

ОFFNews Последна промяна на 26 юни 2014 в 09:58 6466 18

Татяна Дончева

Снимка Нова тв

Татяна Дончева

Разводът между Делян Пеевски и Цветан Василев беше свързан с това всеки да си вземе някакви фирми, които може би са общодоговаряни. Част от фирмите се оказаха на Цветан Василев, но с мениджмънт, назначен от Пеевски. Той успя да преметне Василев по трасето, прибирайки фирмите му. Към КТБ виси един голям дълг от 300 млн. лв. на фирми на Делян Пеевски. Тези пари, за да не ги плащат и да използват ресурса си в държавата, те направиха този екшън с банката.

Това коментира Татяна Дончев от "Движение 21" пред Нова телевизия.

В интервюто тя разказа и за схема на прокурорски натиск над заместник-председател на Комисията за финансов надзор (КФН) с цел овладяване на "Булгартабак". Дончева припомни конфликта между председателя на комисията Стоян Мавродиев и неговите заместници, възникнал миналата година покрай преместването на КФН в нова сграда. Тогава Мавродиев подаде в прокуратурата сигнал за клевета срещу заместниците си, а държавното обвинение отказа да образува разследване.

Наскоро обаче преписката била изпратена до дирекция "Полиция" с нареждане са се провери заместник на Мавродиев за вредителство - престъпление от НК, което Дончева сравни като тежест с шпионажа и престъпленията срещу държавата. Според нея така се оказва натиск върху разследвания, за не се възпрепятства продажбата на "Булгартабак" чрез дружество в Лихтенщайн, което според юристката е близко до Пеевски. Новият собственик не е отправил задължителното търгово предложение към миноритарните акционери и според Дончева това дава повод на КФН да се намеси.За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.06 2014 в 19:30

Още една мъгла, в надпреварата да откраднем оптимално за последно...

26.06 2014 в 14:51

Тоя я па оня, накрая шменти капели.
----------
Кредите ще ги връщат като попове, а може и предсрочно а ако нямат мангизи ще им се запорира имуществото.
----------
За да са давани такива кредити някои трябва да е дал капитал.....а, забравих и едни оФси, като Вежди, и по-малки шилета.
--------
А иначе държавен дълг мухал не хваща!!!! -> времето на хиперинфлацията няма как да се върне!!!

26.06 2014 в 14:31

Най-големия проблем на Пеевски и Доган знаете ли кой е? Че имат поне 300 милиона заеми в КТБ, които не искат да връщат и заради това манипулират обществото, че банакта може да фалира и всички се втурнаха да теглят депозитите си. Това е лудост и го правят с цел, за да не връщат тези пари!

26.06 2014 в 14:28

Всички много добре знаем, че Татяна Дончева е навътре в нещата и знае, че Пеевски в момента контролира голяма част от институциите. Колко време това ще продължи, никой не може да каже, но Доган е в политиката през последните 10 години и това е повече от очевидно според мен. Здраво мътят водата, а и имат 300 милиона към КТБ. Точно заради това искат да фалира банката, за да не връщат тези пари.

26.06 2014 в 14:01

Съдийско рамо също има, след като г-жата си измисли някакъв текст, който реално НЕ фигурира в закона за притежание на акции над 3 месеца. В същото време другият главен виновник е КФН, който продължава да е с широко затворени очи за случващото и да не съдейства на миноритарите да защитят правата си?! Ръководството, което Пеевски си назначи вече е вкарало в действие този план. ДПС ще овладеят напълно още едно ключово дружество, което им гарантира абсолютен монопол на тютюневия бизнес.Как въобще държавата позволи офшорка да го придобие?!

26.06 2014 в 13:14

Какъвто натиск трябва, такъв ще приложат тези двамата, за да овладеят Булгартабак. И без това в момента си пишат закон, в който искат държавата да се намесва в този бизнес, така че кръга трябва да се затвори.

26.06 2014 в 12:41

Опорните точки на Пеевски са вече много, много жалки обаче. Особено тази, в която искаше да се изкара жертва в очите на хората. Но най-лошото е, че не той а Доган му ги спуска!

26.06 2014 в 12:16

Кутев в ролята на говорител на Цветан Василев.
Хронология на твърденията:
Опорна точка на Пеевски: Цветан Василев иска да стане премиер.
Контра опорна точка изразена от Кутев: Пеевски искал да стане министър на вътрешните работи и вицепремиер.

Хубавото на цялата работа е, че бабите и дядовците от съседния пенсионерски клуб прогледнаха и вече осъзнаха, че наследството на ДС - ръководствата на БСП, ДПС и Атака, са нищо повече от организирани престъпни групи, водени от чисто криминални подбуди.

Следващата седмица очаквам да завикат и ЛУСТРАЦИЯ!

26.06 2014 в 11:58

Най-същественият проблем на КТБ е че е давала кредити на фирми които са свързани с Пеевски и майка му. Те са причината банката да изпадне в недостатъчна ликвидност и поради големия размер на техните задължения те мног биха спечелили ако банката фалира, което за тяхна съжаление няма да се случи!

26.06 2014 в 11:39

Не вярвам на комунисти омазани в далавери.
Разковничето е Бисеров и Южния поток там са се затрили пари които някой не иска да плати .
А защо БСП се опиват да ни намамят да гледаме към Булгартабак е тема също за оглеждане.