Дипломат и експерт по международни отношения води листата на партия МИР в Габрово

OFFNews 04 ноември 2021 в 12:43 1297 0

Симеон Генчев е водач на листата на партия МИР (Морал. Инициативност, Родолюбие) в област Габрово за предстоящите на 14-ти ноември парламентарни избори.

Той е дипломат, член на преговорния екип за присъединяването на България към ЕС. Син е на проф. Минчо Семов, бивш лектор на Софийския университет, който е роден в с. Тодорчета, община Габрово. Симеон Генчев е роден в София, завършва Първа английска гимназия с отличие, след което е приет в Школа за запасни офицери "Христо Ботев" в Плевен. Завършил е "Международни отношения" в Московски държавен институт по международни отношения в руската столица, а след това работи в дирекциите "Европа", "Америка", Европейска интеграция" и "Консулски отношения" на Министерството на външните работи. В момента работи като консултант на свободна практика.

"Реших да се включа в листата на партия МИР, защото видях в програмата на партията практически неща, който ще изведат България от икономическата, финансовата, социалната, демографската и моралната криза. Сегашният политически модел ни доведе в задънена улица и не дава перспектива за бъдеще на децата ни в собствена ни родина. На следващо място ме мотивира и фактът, че познавам и съм работил с по-голямата част от експертите на партия МИР. Убеден съм, че с тяхната почтеност, морал и експертиза заедно ще променим случващото се в България и ще успеем да я превърнем в силна социална и индустриална държава", заяви водача на листата на партия МИР в Габрово Симеон Генчев.

"Една от основните цели и каузи на партия е МИР са българите в чужбина. Те са доста ценен потенциал и ресурс на държавата и за всяко едно правителство и за всеки един, който иска да управлява България приоритет трябва да бъде да върне българите, които са зад граница. Това ще стане разбира се, когато създадем необходимите условия, а реализацията на програмата на партия МИР дава възможност именно за това. Връщането на българите зад граница в родината ще допринесе освен за развитието на икономиката ни, но и ще бъде част от решението на демографската криза в страната“, заяви още Симеон Генчев.

Той подчерта, че за да може България да защитава националния си интерес тя трябва да води балансирана външна политика и да стои на равни разстояния от всички големи сили.

„Партия МИР подава ръка на всеки, който е загрижен за морала, интелекта и развитието на българската нация и за това призовавам всички български граждани както в България, така и извън нея, да се включат и допринесат лично със своя Морал, Инициативност и Родолюбие за възраждането на българската държава“, заяви водача на листата на партия МИР в Габрово Симеон Генчев.

Избори 2021

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews