Десислава Атанасова нападна ПП-ДБ: Назначението на Спецов е абсолютно недопустимо

Ружа Райчева 08 юни 2023 в 13:36 5336 1

Десислава Атанасова в Народното събрание

Снимка БГНЕС/Люба Филипова

Десислава Атанасова в Народното събрание

Председателката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова нападна "Продължаваме промяната - Демократична България" за връщането на Румен Спецов начело на НАП.

"Моят коментар за Спецов е личен и не ангажирам парламентарната си група с него. След всичко, което бе изнесено като данни, че Румен Спецов е продал своята фирма "Гранекс Трейдър" ЕООД на малоимотно лице, смятам за абсолютно недопустимо отново да заема този пост", заяви днес тя в кулоарите на парламента.

Вчера стана ясно, че в първия си работен ден финансовият министър Асен Василев е върнал Спецов на поста, който той заемаше по време на кабинета "Петков". Днес Асен Василев коментира, че назначението на Спецов не е политическо и че е било съгласувано с премиера Николай Денков и Министерски съвет. 

Десислава Атанасова коментира още, че ГЕРБ не участват в разговорите, които се водят между ПП-ДБ и ДПС за промени в Конституцията. Попитана какво е мнението ѝ за избора на Делян Пеевски за член на комисията за промени в Конституцията, Атанасова каза, че всеки може да номинира когото пожелае за член на комисия. 

Тя заяви, че конституционната комисия трябва да заработи, защото усилията на всички досега са били в тази посока. 

"Надявам се, че всички сме осъзнали отговорността и тайминга. Това беше смисълът да направим редовно правителство - да има парламентът време да направи промени в Конституцията. (...) Ще ми се и г-н Радев да покаже своя законопроект за Конституцията, за който говори от години наред, а никога не е показал", заяви Десислава Атанасова. 

Тя каза още, че според нея всички парламентарни групи трябва да участват в разговори за промени в Конституцията, включително "Възраждане", БСП и "Има такъв народ", които по-рано днес заявиха, че не са били търсени за подобни разговори. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4038

1

Moirae

08.06 2023 в 15:16

Атанасова и останалите върхово неспособни да носят отговорност личности в ръководството, сетете се най-сетне и вземете да извадите максималното от ситуацията. Колко десетилетия още искате да търпим да си преразпределяте държавните пари на свои хора?!