Денков: Разговорът за коледните добавки не е приключил

Йорданка Веселинова 23 октомври 2023 в 13:27 1861 1

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Николай Денков

Разговорът за коледните добавки не е приключил, каза пред журналисти в Благоевград премиерът Николай Денков.

В неделя финансовият министър Асен Василев обяви пред БНР, че тази година пенсионерите няма да получат коледни добавки. Днес министър-председателят уточни, че разговорите за това дали да се отпуснат пари за бонуси не е приключил. По думите му първо трябва да се види изпълнението на Бюджет 2023, а след това да се реши. 

Денков разясни, че Асен Василев не харесва популисткия ход за еднократен бонус от по 50 лева вместо провеждането на цялостна пенсионна реформа. Той е на мнение, че в момента пенсионерите се радват на по 50 лева два пъти годишно, докато реално не получават сумата като част от пенсиите си всеки месец - тоест губят по 600 лева на година.

Премиерът заяви още, че се работи по предложенията за увеличение на максималния осигурителен доход. 

Дерогацията за руски петрол

Премиерът заяви, че отмяната на дерогацията за руски петрол и петролни продукти не е възможна в срок от 7 дни, както по-рано поискаха от ДПС и ГЕРБ. По думите му рафинерията има възможност да преработва неруски горива, но такива в момента няма. Той прогнозира, че ако дерогацията падне, то рафинерията няма да има петрол след 10-15 дни, тъй като ще се изчерпат запасите и резервите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

1

Far Rider

23.10 2023 в 15:01

Ха така Денкоглу! Ако се води от това което каза и направи до момента значи" добавки няма да има и дерогацията продължава в защита на Лукойл и Путин! Гениален си!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки