Демерджиев: Набелязали сме хората, които биха купували гласове

OFFNews 07 февруари 2023 в 17:47 3042 2

 Демерджиев

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Иван Демерджиев

Установени са невралгичните точки за купуване на гласове в страната, както и много от хората, замесени в тези практики в различните региони. С много засилена оперативна работа ще им противодействаме, набелязани са мерките.

Това кзаяви пред журналисти в Плевен служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, който пристигна за годишния отчет на Областната дирекция на МВР, цитиран от БТА.

"Криминалният контингент няма особена тясна специализация. Когато го набележиш и работиш с него по-интензивно по линия на оперативната работа, при всички случаи се противодейства и на купуването на гласове. Ние нямаме за цел да изолираме точно определен криминален контингент, който прави само това", посочи още министърът.

По думите му е установена, че едни и същи лица се занимават и с наркотрафик, и с нелегална миграция. "Сега ще се включат и в купуването на гласове", смята Демерджиев.

Министърът коментира, че с използването на хартиената бюлетина сега ще се засили интересът към купуване на гласове. "Набелязали сме районите и хората, които се занимават с тези практики, работим с тях и с цялото им обкръжение", категоричен е той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22547

1

dolivo

07.02 2023 в 17:51

Купуването на гласове тече в държавните огранизации под формата на повишения на заплати и предизборни бонуси без бюджет повишен или резултати. Където шефа е Герб и Дпс.