ДБГ ще е опозиция и коректив на правителството

OFFNews 06 април 2017 в 11:02 3415 4

В парламентата няма нито една партия, която да се бори за основните ценности на десните избиратели и да защитава продължаването на реформите в правосъдието, образованието, здравеопазването, борба с корупцията и сигурност за гражданите. Необходимо е единодействие в дясно, което да защитава тези каузи.

Това заявиха пред бТВ Антони Тренчев и Димитър Делчев, заместник-председатели на „Движение България на гражданите" (ДБГ).

Проблемът беше липсата на доверие. За да продължаваме напред и да изграждаме нова платформа за единодействие на десницата, трябва първо да имаме доверие помежду си, да имаме обща кауза и еднакво отношение към задаващото се правителство. Днес на заседанието на Политическия съвет на РБ ще поставим тези въпроси, каза Димитър Делчев.

Механично добавяне и залепяне на нещо, което се чупи лесно, е лоша практика и е крайно време да се върнем към каузите, които да бъдат в основата на обединението, добави Антони Тренчев. Освен разединението на тези избори имаше и мого технологичен и купен вот, а в това ние не участваме. Не успяхме да достигнем до хората, затова следващата ни задача е да обиколим страната и да се срещнем с гражданите, за да чуем какво искат от нас, каза още той и допълни, че политика се прави сред хората, а не със статуси в социалните мрежи.

Влезли сме в политиката заради каузи и ценности, които ще продължим да отстояваме. ДБГ е комбинация от млади и опитни хора като Димитър Танев, Найден Зеленогорски, Даниела Везиева, Даниела Русева, Анна Бистричка и още много, с които заедно успяваме да постигаме конкретни цели, отговори Делчев на въпрос за бъдещето на ДБГ. Тренчев добави, че Меглена Кунева единствена е дала път на младото поколение с ясната си заявка, че няма да бъде лидер отново, а до избирането на нов председател от Националния конгрес на партията с Димитър Делчев ще поемат ръководството.

Няма да занимаваме хората с вътрешнопартийните си дейности, а ще поставяме на дневен ред важните за обществото теми, категоричен бе Тренчев. Според думите му такава е цената на газа и парното. Цената на топлоенергията през 2014 и сега е една и съща, а цената на газа тогава е била двойна на сегашната. 70% от компонента за образуване на цената е газ – защо се допуска подобна практика е проблем, с който ще се занимаваме, допълни той.

Притеснен съм, че ЕК обсъжда България, че имаме най-мръсния въздух в ЕС и въпреки че проблемът е от години, не чувам какви мерки ще се вземат. За жалост въздухът е от най-мръсните не само в прекия, но и в преносния смисъл, коментира Димитър Делчев. Бизнесът се задушава от корупция и ако не продължим борбата, трудно ще има развитие, в която и да е сфера, допълни той.

Според Делчев ДБГ ще бъде опозиция на следващия кабинет. ГЕРБ се впуснаха в тежки популистки теми като увеличаването на заплатите и мажоритарната система и при липса на вътрешен коректив, ние ще защитаваме интересите на българските граждани, добави Тренчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

4

Denis Rizanov

06.04 2017 в 17:45

@Андрей, няма да са опозиця. "КОРЕКТИВ".
"Градивна критика".

Дейби тънкосерите службогонци. В канала мамка ви... в канала!

10571

1

Hissarion

06.04 2017 в 12:09

Тия десни избиратели, все ще се намери някой още по-правоверно десен от другите десни да ги представлява.

 
X

Да помогнем на украинските деца!