Държавата трябва да защити инвеститора за Банско, смята Симеонов

OFFNews 12 януари 2018 в 09:00 7509 7

Държавата трябва да защити инвеститора за Банско, смята Симеонов

Държавата в случая трябва да защитава интересите на инвеститора по отношение на изграждането на втори лифт, тъй като там се струпват безобразни опашки. Те са огромни и отблъскват и отвращават всички хора, които са дошли да ползват този чудесен курорт.

Това каза в интервю за bTV вицепремиерът Валери Симеонов. 

Той опроверга информацията, че промяната в плана за управление на парка ще позволи застрояването на 48% от територията му. „То няма мераклии 8% да застроят. Това е точно такава лъжа, каквато е и легендата за изсичането на вековни гори, каквито няма в концесионната зона. Те са обособени в биосферен резерват, описани са и са обозначени“, коментира вицепремиерът.

По думите му това, че собствеността на концесионера е офшорна фирма, не е проблем, защото това е законно. "Регистрирането на фирма в офшорна зона не е престъпление и това се прави, за да се икономисат данъци. Така например bTV е регистрирана в Бермудските острови. Вие плащате ли си данъците?", попита Симеонов. 

На въпрос трябва ли министърът на околната среда и водите Нено Димов да подаде оставка, както поискаха протестиращите, Симеонов отговори: „Не, естествено. Откъде-накъде? Той даже е прекалено толерантен към тях и прекалено внимателен по отношение на спазването на законодателството“.

Симеонов коментира и екопротестите в защита на Банско срещу застрояването на Пирин и протестите на полицаите. Според Симеонов протестите на жителите на Банско и региона са били по-многолюдни. В същото време той определи протеста на полицаите като рекет.

„Протестите са насочени към нашите вътрешни проблеми, не към еврокомисарите. В една демократична държава всеки може да протестира, но не беше това моментът, защото се ангажира част от работата на силите на реда – трябва да охраняват и протестите, както и европредседателството – това са допълнителни разходи“, каза Симеонов.

Според него това е наливане на пари в "каца без дъно".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12284

7

Kristiano789

12.01 2018 в 16:23

държавата трябва да бъде за развитието и да подкрепя модернизирането на курорта

12004

6

Хаджи Смион

12.01 2018 в 13:40

И аз искам да попитам тоз бай Гьонсурат, на заплата ли е при Цеко, или кара на хонорар? :D

12025

5

Rattrack

12.01 2018 в 11:24

В нормална бяла държава национален парк и концесионер-офшорка е оксиморон. По нашите територии с такъв вицепремиер - нещо съвсем естествено.
Сутринта Бачо Валери изстреля две опашати лъжи..че Цековия протест бил по-многолюден и че безработният кипърец плащал данъци и ДДС в България на всички предплатени на офшорната сметка услуги.

17156

4

aviatora

12.01 2018 в 10:46

Браво, продажна курво на Бойко !!!

20699

3

Новак

12.01 2018 в 10:38

Не съм специалист, но ми се струва, че това което говори този чвор всъщност в Европа (тази заради която си боядисваме улиците) се нарича държавна помощ и подлежи на санкция.
Всички разбираме, че този се води на ясла при инвеститора, но поне да не е толкова грубо.
Всъщност това отговаря и на колежката му Павлова за корупцията - вярно е, че и в другите държави има корупция, но не е толкова безочлива , нагла и толкова силно впита във властта.

10571

2

Hissarion

12.01 2018 в 09:41

Вицепремиер, който не вижда проблем в това да се укриват данъци и смята, че определен министър спазвал твърде много закона. Далавери с неговите #buchenwaldjokes.

6947

1

theprofet

12.01 2018 в 09:38

Чудно ако беше чуждестранен инвеститора, през офшорка... дали щяха изобщо да му дадат концесията??? Риторичен въпрос.
Иначе ние знаем, че "държавата" винаги защитава интересите на Цеко, дори ако трябва някой да се поръча, нали МИЛИЦИОНЕРЧЕТА???