БСП видяха края на Борисов 3, а ГЕРБ, че иде Борисов 4

OFFNews 26 юли 2017 в 13:14 8594 5

БСП определи събитията от последните дни в България - побои по улиците и аферата със суджука като "взривена и бандитска държава" и заплаши управляващите, че ако не ги чуят, мандатът на Борисов 3 ще е още по-кратък. Това партията обяви в декларация от трибуната. Председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов пък отговори, че може да има и Борисов 4.

Стоян Мирчев започна атаката от трибуната: "Аферата със суджука в Добрич е олицетворение на управлението. Има нетърпимост между цели съсловия. Между работодатели и работници, ежедневни криминални прояви. Новинарските емисии представят грозни сцени от цялата държава. За жалост България вече не прилича на европейска страна от 21 век и всичко това е практически резултат от трите поредни управления на ГЕРБ и Бойко Борисов вече 8 години".

БСП продължи с критиките, като отбеляза, че сме на крачка да ни отнемат председателството, а отговорността се носила само от „бушоните, наредени от Бойко Борисов и Цветан Цветанов".

"Вече сме взривено общество и държава, а властта произвежда единствено и само грозни скандали. Не е е решен нито един проблем в държавата и сме на първо място по корупция. Държавата колабира, колеги, и това става по две прости причини - за трети път от 2009 г. Борисов управлява държавата, но по един и същи бандитски начин", заяви депутатът от БСП. "Ако не ни чуете и този път, мандатът ви ще е още по-къс от предишния", каза в заключение Мирчев.

Това предизвика Цветан Цветанов да отговори с нападки към БСП и намеси индиректно депутата от БСП, чийто имунитет беше отнет заради купуване на гласове в ромската махала. "Проблемът със суджука, ако го сложим от едната страна, от другата страна е купуването на ромски гласове, за да влезете в българския парламент".

Цветанов беше категоричен, че напрежението в парламента идва от БСП, които създават напрежение и скандали.

Получаваме пълната международна подкрепа за политиките, които прави днешното правителство, свързани с предстоящото Председателство, с което България ще бъде водеща в европейските политики. Знаем, че ви боли, че загубихте изборите и още не можете да излезете от този стрес. Това ще ви държи през всички тези 4 години на сегашното управление. Имаме кабинет „Борисов 1“, 2 и 3, смятам, че може да има и 4. Българските граждани са тези, които дават оценка за политиката и поведението на всяка една партия“, категоричен беше Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

3

Victimized

26.07 2017 в 14:19

Цветанов точно да говори за купуване на гласове просто не е редно. Реално всички знаем, че няма партия ( от големите) която да не е ползвала ромската карта..
Но тоя физкултурник точно, дето още 2009 беше пуснал силоваците във В. Търново да агитират за ГЕРБ, трябва да е в затвора не в парламента !!!!

""Няма ли да прогледнат най-накрая остатъците от тоз народ?!""

ГЕРБ не могат да загубят избори, понеже огромен процент от вота им и контролиран. Почти всички държавни служители са принудени да гласуват за тях, добави циганите, и ще някой процент объркани демократи и сметката е готова. За тези години те инфилтрираха бюрокрацията, и за това не започват проекта за електронно правителство, за това няма реформи в полицията, удобна им е тази бюрократична машина която зависи от тях ..

29585

1

Izalina

26.07 2017 в 13:27

Да, 44, ай стига толкоз.
Няма ли да прогледнат най-накрая остатъците от тоз народ?!
 
X

Да помогнем на украинските деца!