Бойко се разсърди: Управляващите само ми откриват магистралите

OFFNews 18 август 2013 в 15:35 2706 21

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

"Ако сега има предсрочни избори, резултатите биха били различни. Управляващите прекрасно го съзнават и затова са се вкопчили в кокала и говорят от сутрин до вечер глупости и измишльотини.  Говорят за нарушения от страна на ГЕРБ, а следи за това няма. Те само ми откриват магистралите и следите си ги правят толкова трайни, че всеки ден хората ги виждат."

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в добричкото село Църква, цитиран от агенция "Фокус".

Борисов призова „госпожата с цикламеното костюмче, наречена регионален министър, да спре да се гаври с хората”.  По думите му пътуващите чакали на гара "Яна" по три часа, докато отсечката, която те (ГЕРБ) построили била абсолютно готова, но откриването ù се отлагало (бел. ред. откриването е утре, 19 август).

Само днес десетки хиляди души щели да се приберат днес от Добруджа и Северното Черноморие в София. „Магистралата е абсолютно готова и тя се гаври с тях, за да си изкара първо почивката", каза още Борисов.

Борисов посочи, че трябва да се мисли за България като за "нашата държава". Той даде за пример себе си в ролята на премиер - подал оставка в условията на гражданско напрежение заради сметките за тока, когато той и в правителството му били наясно, че няма как да свалят цената, без да доведат НЕК до фалит, но и че няма как да обяснят това на хората.

„Сега тези (правителството) виждат, че фалират държавата, виждат, че безработицата расте, виждат, че вкарват вече за трети-четвърти месец управление държавата в рецесия, когато ЕС излиза от рецесия. Самите те казват, че инвеститорите бягали. Те няма как да идват в столица, която е блокирана всяка вечер”, коментира Бойко Борисов.

Според него нормално е било веднага да бъдат проведени предсрочни избори, „защото те нямат моралното право да съдят и да правят тази чистка на хората, защото те не са първа политическа сила”, каза Борисов. Той допълни, че ГЕРБ е първата политическа сила и народът е избрал него за пръв, „а не третата политическа сила да прави кадрови промени”.

"Аз съм убеден, че ще има предсрочни избори и те ще бъдат скоро. Може и до края на годината", заяви той.

"Ако сега има предсрочни избори, и българските граждани знаят, че "Атака" ще подкрепя БСП и ДПС, „знаете ли кога щяха да гласуват за "Атака”?. Знаете ли кога от ДПС ще им позволят да правят коалиция с "Атака"? Знаете ли кога самите от БСП ще оставят да им кадруват от ДПС в партията и да не знаят колко човека са назначили?”, попита Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews