БСП настоява Борисов да вземе решение за спасяването на БДЖ още днес

OFFNews 31 май 2018 в 12:21 3224 0

БСП настоява до края деня на премиерът Бойко Борисов да излезе с план за спасяване на БДЖ, след като се разбра, че 40 милиона лева са запорирани от сметки на държавните железници. Според социалистите дружеството вече фактически е във фалит.

Вчера OFFNews съобщи за запорираните пари в сметките на БДЖ, а днес от дръжеството потвърдиха за проблема официално. От пък БСП обявиха, че до ситуацията се е стигнало преди 10 дни. 

Социалиситие трябва да се отговори на въпроса кой ще изпълнява транспортната задача на БДЖ, след като дружеството е със запорирани сметки, със запориран подвижен състав и влакове. "Кой носи отговорност за това, което се случва?", коментира социалистът Георги Свиленски.

"Ще задам темата под формата на въпроси. Блокирани ли са сметките на БДЖ? Запорирани ли са 1200 вагона?Запорирани ли са 25 дизелови мотриси Сименс - най-новите влакове, които има БДЖ? Защо служителите на "Български държавни железници" не знаят, че следващите заплати вероятно са под въпрос? И какво прави Правителството по тази тема?", каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови