Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

БСП напусна парламента заради "лицемерието" на ГЕРБ към децата с увреждания

Антония Чорева 14 септември 2016 в 09:48 10911 5

Всички депутати от БСП напуснаха Народното събрание, тъй като ГЕРБ отхвърли предложението им да гледа законопроекта за увеличаване на помощите за децата с увреждания.

„Лицемерие е вчера на Министерски съвет да приемате мерки за тези деца, а днес да не искате да приемете законопроекта за увеличаване на помощите за тях”, каза от трибуната Корнелия Нинова и поведе всичките си депутати навън.

Тя каза, че БСП отива навън при майките и децата, където винаги са били. Днес пред парламента има голям протест на майките на децата с увреждания, който се казва „Кухите лейки отново на протест”. Обидени от отношението на правителството към тях, те протестират с искания за по-добър живот и условия за отглеждане на децата им.

"Ще ви чакаме отвън, да дойдете и да им обясните как постъпвате с тях”, каза на управляващото мнозинство Нинова.

Депутатите от БСП поискаха още в началото на пленарното заседание днес помощите за децата с увреждания да станат 70% от минималната работна заплата, като за целта искаха да бъде внесен за гласуване техния законопроект.

По думите им той се бави една година, а увеличението на парите за децата ще коства на бюджета едва 17 милиона лева.

Депутатката от ГЕРБ Ралица Ангелова се ядоса, излезе на трибуната и каза, че в часовете преди протеста БСП води предизборна кампания. Тя добави, че децата с увреждания са специална група и имат нужда от внимание и грижи, а не от популизъм за предизборни цели.

Иначе депутатите не отказаха в прав текст да вкарат за гледане в дневния си ред законопроекта за увеличаване на помощите за децата с увреждания. Те не бяха против, а се въздържаха по въпроса. Ето я и графиката им - "за" 48, "въждаржали се" - 62, "против" - едва 11.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

5

мнение от IP

14.09 2016 в 11:43

БСП се пробва да яхне де що мърда предизборно. Ама щом намира какво, значи правителството вместо да дава пари за рекламиране на дейността си да даде на хората с увреждания. Защото бедна държава, която пилее пари е престъпник спрямо своите граждани.

15614

1

OTBPAT

14.09 2016 в 09:55

Ауууу.. да няма избори нещо? :))
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews