БСП: Кабинетът ‘Главчев’ е на ГЕРБ, не може да се говори за честни избори

OFFNews 09 април 2024 в 10:13 950 0

Корнелия Нинова

Снимка БГНЕС

Корнелия Нинова

Според БСП служебното правителство е на ГЕРБ и не може да се говори за независим кабинет, нито за провеждане на честни избори. Това стана ясно от коментар на председателя на партията Корнелия Нинова, след като “кабинетът Главчев” положи клетва пред народните представители,президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова.

“Сбърканите промени в Конституцията доведоха до тази ситуация. В резултат на това имаме политически служебен кабинет. За нас това е кабинет на ГЕРБ. Начело с Главчев е ясно, че не можем на говорим за независим служебен кабинет”, заяви Нинова в кулоарите на НС.

Според нея събитията в МВР поставят под съмнение провеждането на изборите и е “голяма грешка” Калин Стоянов да остане в кабинета.

По думите ѝ това е първият служебен кабинет, който преди да е положил клетва, вече има протести срещу него. Нинова визираше провелите се снощи протести пред МВР срещу вътрешния министър Калин Стоянов.

“И главният секретар Живко Коцев не трябва да остане на поста. Няма невинни в тази ситуация. Не може да си гарантира сигурност на държавата”, смята червената лидерка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки