Борисов: Няма как да интегрираме терористи

OFFNews 22 март 2016 в 11:34 6085 18

Няма как да интегрираме терористи. Това заяви премиерът Бойко Борисов в коментар след взривовете в белгийската столица Брюксел.

Той определи случващото се като "нечестно", защото Европа е дала милиарди, за да се чувстват тези хора добре.

"Европа харчи милиарди за тия хора, съвет след съвет, мерки срещу мерки, само и само за да бъдат добре. Няма някъде така да са интегрирани, няма някъде в света така да се грижат за тези хора. И да ни ударят в сърцето на Европа по този начин не е честно", каза Борисов.

Според него досегашната външна политика на много европейски държави е "абсолютен провал".

Междувременно, правителствената пресслужба разпространи официално изявление на Борисов. 

В него се казва: "Днес повече от всякога всички европейци трябва да покажем на целия свят, че няма да позволим на тероризма да разруши нашата цивилизация".

Борисов заявява, че остро и решително осъжда днешните брутални терористични атаки в Брюксел, както й че страната ни застава редом до Белгия в знак на солидарност срещу тероризма.

"Искам да уверя приятелския белгийски народ и неговото правителство, че България е заедно с тях в този труден момент и могат да разчитат на всяка възможна наша подкрепа и солидарност", казва премиерът.

"Брюксел не е просто белгийската столица. Това е столицата на обединена Европа. Това е сърцето на една общност, към която България принадлежи", се казва още в изявлението.

Борисов изказва и най-дълбоки съболезнования на семействата на загиналите и пожелания за бързо възстановяване на пострадалите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!