Quantcast

Плевнелиев за АБВ: Един президент внимателно трябва да преценява действията си

OFFNews Последна промяна на 15 януари 2014 в 08:00 2156 0

Росен Плевнелиев откри българо-китайски бизнес форум в Шанхай
Росен Плевнелиев откри българо-китайски бизнес форум в Шанхай

"Трудно ми е да коментирам тази тема, защото все още не знаем конкретните намерения на бившите български президенти. Когато има повече яснота за техните намерения - защо не? Но един президент, когато е бил президент, той внимателно преценява следващите си действия", обясни Плевнелиев.

Така президентър Росен Плевнелиев коментира пред български журналисти в Шанхай реанимирането на движение АБВ и алтернативната листа за евродепутати. Той обаче беше пестелив в коментара си, като обясни, че ще наблюдава какви са ходовете на движението за напред.

"В политиката, разбира се, всички опции са отворени", допълни той.

Президентът каза още, че ще се съобрази с решението на Конституционния съд по казуса с Делян Пеевски. Вчера институцията обяви за недопустимо искането на държавния глава срещу решението на парламента да отмени избора на Пеевски за председател на ДАНС.

"Ще се съобразя с решението на Конституционния съд. Това е най-висшата демократична институция на България. Но, разбира се, запазвам правото си, след като се запозная с детайлите, да имам своя коментар по темата", каза още президентът, който откри българо-китайски бизнес форум в Шанхай.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !