Без дебати: Депутатите уволниха Георги Гатев от Бюрото за контрол на СРС

OFFNews 15 март 2018 в 09:50 4602 0

Парламентът прекрати предсрочно мандата на Георги Гатев като зам.-председател на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства .

Гласуването премина без дебати. Народните представители взеха решението единодушно -"за" освобождаването му гласуваха 111 депутати, нямаше против и въздържали се.

Преди гласуването депутатът от БСП Славчо Велков предложи Гатев да бъде допуснат в зала и да бъде изслушан, за да представи своята гледна точка. Предложението беше подкрепено единствено от ДПС, от чиято квота Гатев беше избран за члена на бюрото.

Прекратяването на правомощията му се наложи заради несъвместимост с длъжността, която заемаше. Причината е, че на Гатев му е отнет достъп до класифицирана информация. ДАНС реши да го лиши от достъп до секретна информация заради това, че помагал на обвиняеми и подсъдими.Гатев обжалва решението и обяви, че то е с изцяло неясни мотиви. В началото на годината тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) отхвърли жалбата му. В едномесечен срок трябва да бъде избран друг член на бюрото за контрол върху подслушванията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!